Amânare în dosarul şpăgarilor de la ARR, acuzaţi că luau mită bani, alcool şi materiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şpăgarii de la ARR” au cerut mai mult timp pentru a-şi pregăti apărarea şi a dovedi că sunt nevinovaţi. Cele opt persoane care au fost trimise în judecată în cazul „Mită la ARR”, acuzate de luare de mită şi abuz în serviciu, au apărut astăzi în faţa magistraţilor.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, mita a fost luată în cursul anului 2008, valoarea acesteia fiind de aproximativ 3.000 de lei. Cu toate acestea, prejudiciul adus statului este de peste 500.000 de lei. În luna martie 2011, şase angajaţi ai Autorităţii Rutiere Române Bihor au fost suspendaţi din funcţii de conducerea centrală a instituţiei, până la finalizarea procesului.

Viorel Iepure, fostul şef al ARR, care acum este pensionar, este judecat pentru abuz în serviciu, luare de mită şi fals intelectual. Potrivit rechizitoriului, Viorel Iepure, alături de Sorin Derban,  Sebastian Marian Sabău, Adrian Ianc, Ciprian Vasile Telibaşa şi Cristian Butiri, în calitate de inspectori de trafic în cadrul ARR Bihor, nu au aplicat reprezentanţilor unor firme sau conducătorilor auto controlaţi sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 20.000 de lei, primind în schimb bani, materiale de construcţii, carburanţi auto şi băuturi alcoolice.

Dosar complex

Alin Nastea, avocatul lui Viorel Iepure, a cerut astăzi amânarea cauzei. „Nu am decis deocamdată care va fi strategia apărării şi cum vor pleda clienţii mei”, a spus Nastea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite