Internetul îi scuteşte pe mirii orădeni de cozile de la ghişeele Serviciului de Stare Civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 250 de orădeni au decis, în primele trei zile din acest an, să se căsătorească. O mare parte dintre tineri au decis să evite de această dată cozile şi aglomeraţia de la ghişeele din primărie. Ei şi-au programat data şi ora la care vor spune „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă, prin intermediul Internetului.

O mare parte dintre tineri au decis să evite de această dată cozile şi aglomeraţia de la ghişeele din primărie. Ei şi-au programat data şi ora la care vor spune „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă, prin intermediul Internetului. „Ne-am programat data căsătoriei de acasă, pentru că ni s-a părut mai comod şi mai civilizat aşa”, a spus orădeanca Denisa Toma, viitoare mireasă. La fel ca ea, 50 la sută dintre orădenii care şi-au programat deja nunta au evitat ghişeele. „Primele cupluri din cele peste 200 care s-au înscris la Starea Civilă au făcut alegerea la câteva minute după miezul nopţii dintre ani”, a spus Mirela Macra, purtător de cuvânt al Primăriei Oradea.

Orădenii au posibilitatea de a se înscrie online la Starea Civilă încă din luna ianuarie a anului 2010, accesând secţiunea „Programare Căsătorii”, de pe site-ul Primăriei Oradea.

Un an de cozi

Cu toate acestea, timp de un an, tinerii s-au înghesuit în faţa funcţionarilor publici, de teamă că programarea pe care o vor face pe Internet nu va fi valabilă. „Aproape 80 la sută din căsătoriile de anul trecut au fost înregistrate tot la ghişee. Au fost cozi permanente încă din prima zi lucrătoare”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Numărul mare de pretendenţi care se programează din primele zile ale anului se datorează dorinţei de a rezerva loc în cel mai bun interval orar. „Toată lumea îşi doreşte să aibă cununia civilă între orele 15.00 şi 18.00”, a mai explicat consilierul Mirela Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite