Admitere pentru anul școlar 2010 - 2011, la Universitatea Oradea, fără cifră de şcolarizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea din Oradea a pregătit admiterea pentru vară, dar nu are cifră de şcolarizare pe 2010-2011. Cifra de şcolarizare este importantă pentru oferta de admitere pe specializări, dar nu influenţează major activităţile universitarilor.

Ordinul de ministru care anunţă numărul de locuri finanţate de stat pentru fiecare universitate se lasă aşteptat, deşi el apărea anii trecuţi cel târziu în luna martie. În 2009, hotărârea de Guvern a apărut pe data de 17 februarie, astfel că previziunile bugetare nu au fost influenţate, iar prevederile legale susţin că cifra de şcolarizare ar trebui transmisă cu şase luni înainte de admitere.

„Într-adevăr, nu se ştie cifra locurilor bugetate pe care le vom primi pentru anul I de studiu 2010-2011, iar aceasta influenţează previziunile bugetare pentru ultimele trei luni ale anului. Pentru a nu avea totuşi probleme de buget, am lucrat cu cifrele de anul trecut”, a declarat Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea.

Promovare prin caravană

„Este influenţată şi promovarea ofertei educaţionale în rândul absolvenţilor de liceu, deoarece nu putem face împărţirea pe specializări”, susţine Cornel Antal. „Din moment ce nici alte universităţi nu au primit cifra de şcolarizare, nu se poate spune că avem o problemă prea mare în a ne promova oferta. Poate fi mai dificil dacă există o diferenţă semnificativă faţă de anul trecut”, crede Adrian Dume, preşedintele studenţilor din Sernatul Universităţii Oradea. Studentul susţine că prioritatea numărul unu a caravanei de promovare şi a târgului de ofertă educaţională este ocuparea în totalitate a numărul de locuri bugetate şi o mare parte a celor cu taxă, scoase la concurs. Deocamdată, Senatul Universităţii a adoptat metodologia de admitere şi se pregăteşte să adopte criteriile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite