Turism ecologic care educă tinerii în zona Damiş – Roşia, făcut de Ecotop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecotop Oradea, un ONG pe probleme de mediu şi turism, a început o afacere într-o zonă neexploatată încă. Reprezentanţii Ecotop au pus în urmă cu patru ani bazele unei afaceri, care să funcţioneze pe lângă fundaţie.

 „Este un fel de firmă anexată organizaţiei. Aveam nişte bani de care dispuneam şi am decis să-i investim în ceva. Am cumpărat o casă veche la Damiş şi am construit spaţiu de cazare, de fapt o şură, cu bucătărie, sală de mese şi de conferinţe şi dormitoare cu 20 de locuri”, a declarat, pentru Adevărul de Seară, Andrei Acs, preşedintele Ecotop.

Organizaţia vrea să profite de frumuseţea peisajului şi de tradiţiile locului şi să atragă turişti. Vor organiza, în principal tabere pentru copii în vârstă de 7-18 ani. Însă tabere în care cei mici să se apropie de natură şi să înveţe meşteşuguri.

Tabere pentru copii şi adulţi


„Acum construim un corp de clădire, unde vor funcţiona ateliere meşteşugăreşti”, precizează Andrei Acs. Acolo, meşterii populari din zonă îi vor învăţa pe copii cum să sculpteze în lemn, să facă bijuterii din mărgele, inspirate din portul popular sau cum să ţeasă la război. „La cerere, vom organiza şi tabere pentru adulţi. Le vom prezenta oferta de activităţi şi ei îşi vor putea concepe singuri programul”, povesteşte Acs.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite