Soţul femeii ucise de o anestezie vrea dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul ginecolog Radu Scridon şi medicii legişti care au confirmat că anestezia a provocat moartea femeii au fost audiaţi astăzi la tribunal.

Bihoreanca Marcela Gruie a murit în 2006, la 29 de ani, în timp ce dădea naştere, prin cezariană, celui de-al doilea copil. Dorel Gruie, tatăl care creşte o fetiţă de opt ani şi un băieţel de 4 ani şi jumătate, îi acuză pe medici pentru moartea soţiei, judecându-se de mai bine de patru ani, pentru a i se face dreptate şi pentru ca medicii să plătească pentru neglijenţa lor. Medicul Radu Scridon şi anestezistul Vladimir Topală au scăpat de pedeapsă în primă instanţă, la Judecătoria Beiuş, deşi patru expertize medico-legale, efectuate la Oradea, Timişoara şi la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, arată că femeia nu a fost tratată corect şi că moartea a survenit în urma anesteziei.

Astăzi, Radu Scridon a fost audiat de către magistraţii Tribunalului Bihor, alături de medicii legişti Gabriel Mihalache şi Camelia Buhaş, ambii din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bihor. „Este singurul caz de malpraxis în care am fost implicat. Am fost achitat o dată, la Beiuş”, a spus astăzi medicul ginecolog Radu Scridon. Vladimir Topală a refuzat să comenteze.

Dezamăgit de justiţie

Dorel Gruie a spus că a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii, împotriva judecătorului din Beiuş care a ignorat expertizele de la Institului Mina Minovici. „Ambii medici trebuie să răspundă legal pentru moartea Marcelei. Nu pot să-mi fac dreptate singur, fiindcă aş ajunge la puşcărie”, a spus Gruie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite