Orădenii aflați în căutarea unui loc de muncă au mari şanse la un job în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AJOFM Bihor a anunţat astăzi că se caută muncitori în ferme din Danemarca. De această dată, 40 de orădeni au ocazia să câştige peste 1.000 de euro pe lună dacă sunt de acord să îngrijească animale.

Orădenii care-şi caută un loc de muncă au şansa de a pleca peste hotare prin serviciul EURES. De astăzi şi până la finele lunii august, ei sunt aşteptaţi la sediul AJOFM cu CV-urile, pentru a obţine un job în Danemarca.

„Este important ca oamenii să vină  şi să-şi lase CV-ul. Chiar dacă nu sunt selectaţi pentru un job, datele lor rămân în reţea şi, când avem ceva potrivit, îi sunăm”, a spus consilierul AJOFM Bihor Maricica Jurca. Aceasta a mai precizat că numărul orădenilor disperaţi să treacă graniţa este din ce în ce mai mare. „Numărul solicitărilor creşte de la o lună la alta”, a explicat Jurca.

Fug de salariile mici


Orădenii care aplică pentru un job peste hotare o fac din pricina angajatorilor români. „În ţară, un om fără studii superioare sau specializări, care a lucrat la bandă, aşa ca mine, nu ia decât 600 de lei pe lună”, a povestit Camelia Mănescu.

„Pentru aceşti bani, în România munceşti pe trei schimburi. Dacă ai şi copii, nici nu poţi avea grijă de ei, nici bani nu faci ”, s-a plâns femeia. De joburi în străinătate se interesează şi orădenii care au deja o specializare. „Eu sunt bucătar de profesie, dar aplic şi pentru alte joburi. Pentru că din meseria mea se fac bani, nu aş accepta un post în alt domeniu plătit sub 1.000 de euro”, a spus şi orădeanul Andrei  Prisăcaru.

Cer pregătire în domeniul agricol


Joburile anunţate astăzi sunt în special pentru absolvenţii de liceu agricol sau facultate care pot efectua injecţii, pot oferi asistenţă la naşterea animalelor, pot întreţine echipamentele sau ştiu să însemineze animalele. În acelaşi timp, oferte sunt şi pentru cei care vor să hrănească animalele sau să cureţe grajduri. Salariul oferit porneşte de la 1.260 de euro brut pe lună.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite