Aur şi argint pentru sportivii de la CSU Gym Oradea la Campionatul European de Kyokushin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viviana Chirilă şi Marius Ilaş  de la CSU Gym Oradea au reusit o performanţă de excepţie la campionatul european de karate kyokushin. După un parcurs dificil, dar spectaculos, Marius Ilaş a reuşit obţinerea titlului de campion european la categoria mijlocie (-80 kg).

Este pentru a patra oară când sportivul orădean reuşeşte această performanţă, la un campionat la care au luat parte luptători din 25 de ţări. La rândul ei, Viviana Chirilă a devenit vicecampioană europeană la categoria senioare +65 kg.

În primul tur, Marius Ilaş a reuşit să învingă în prima rundă la decizie, un ucrainean, iar în runda secundă, a trecut în acelaşi mod de un luptător din Azerbaidjan. În optimi, Marius a întâlnit un fost campion european, pe danezul Christian Christiansen. „A fost una dintre cele mai dificile lupte ale orădeanului, care a trebuit să parcurgă  toate cele trei reprize regulamentare pentru a putea obţine victoria la decizie cu patru la unu”, a declarat Harris Wallmen, antrenorul lotului naţional de karate kyokushin.

În semifinală, luptătorul orădean s-a confruntat cu lituanianul Orest Proc, un adversar mai vechi, în faţa propriului public. „Superioritatea tactică şi fizică a lui Marius a cântărit însă greu la decizia finală de cinci la zero în favoarea lui”, a mai precizat antrenorul. 

Viviana Chirilă, vicecampioană

Viviana Chirilă, aflată într-o formă de vârf, a trecut în primul tur de o sportivă din Polonia după o luptă de care a durat două reprize. În turul doi, orădeanca a întâlnit-o pe campioana europeaă en-titre a categoriei grele sub 22 de ani, o sportivă din ţara gazdă. „În semifinală, Viviana a produs una dintre cele mai mari surprize ale concursului învingând-o pe multipla campioană europeană şi vicecampioană mondială, unguroaica Edith Abraham  în faţa căreia pierduse cu un an în urmă la aceiaşi competiţie. Obţinerea medaliei de argint e însă o performanţă de excepţie”, a spus Harris Wallmen.

Rezultate bune pentru lotul naţional de kyokushin


În cadrul aceleiaşi competiţii, de la CSU Gym Oradea a mai participat şi Laura Moldovan la categoria 65 kg, oprită însă chiar în primul tur de vicecampioana en-titre, unguroaica Sepesi Csenge. La categoria cadeţi, sportivul Codrin Mardar de la CSC Felix, antrenat de Marius Ilaş, a cucerit medalia de bronz, după ce a trecut de doi sportivi din Polonia şi Lituania, fiind învins în semifinală de un azer. Lotul naţional de karate kyokushin a fost condus de antrenorul Harris Wallmen de la CSU Gym Oradea şi a adus acasă, în total, şase medalii dintre care una de aur, una de argint şi patru locuri trei. Din lotul naţional au mai făcut parte sportivi legitimaţi la cluburi din Zalău, Arad, Baia Mare, Cluj Napoca. La CE s-au mai deplasat şi arbitrii internaţionali Grigore Petruţ, Radu Sîngeorzan, Sorin Stoica şi Vlad Pop.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite