Superdotări ca-n filme pentru intervenţiile pompierilor în accidentele grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii bihoreni vor lucra cu autospeciale pentru descarcerări grele. Maşinile au fost cumpărate pe bani din bugetul local şi din fonduri europene, costând în total aproape patru milioane de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana are de astăzi trei autospeciale de ultimă generaţie, pentru intervenţii în accidente grave, care presupun descarcerări grele, de genul celor dintre autocamioane, trenuri şi autobuze, sau accidente nucleare, biologice, chimice şi radiologice.

Potrivit lui Cristian Herţe, purtător de cuvânt la ISU Crişana, autospeciala pentru intervenţii la descarcerări grele a costat peste 1.100.000 de lei şi ar fi putut fi foarte utilă la teribilul accident petrecut pe Calea Clujului de Sfântul Valentin, când patru persoane, printre care un cuplu tânăr, au murit în urma impactului cu un TIR. Cea mai scumpă autospecială, cea pentru accidente nucleare, biologice, chimice şi radiologice, a costat aproape două milioane de lei. „Patruzeci de pompieri au fost deja pregătiţi şi instruiţi să folosească noile echipamente”, a spus Cristian Herţe.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite