Ionel Nistor, orădeanul nenorocit pe viață în urma unei operații, bun de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Nistor, bărbatul căruia i-a fost uitat un bisturiu în coloană, a pierdut procesul cu medicul clujean. Nenorocit pe viaţă, orădeanul Ionel Nistor susţine că va continua să se judece cu statul român până i se va face dreptate.

Ionel Nistor s-a judecat cu medicul clujean Florian Ştefan mai bine de trei ani. Procesul civil de pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca a ajuns la final. Deznodământul coşmarului pe care orădeanul îl trăieşte din 2004 are un final neaşteptat. Ionel Nistor, bolnavul care s-a ales cu un bisturiu în coloană în urma unei operaţii, este de fapt cel care trebuie să-i plătească bani medicului pe care-l acuză de malpraxis.

Operat în 2004 la Cluj

Statul român, cel care a recunoscut handicapul cu care s-a ales în urma operaţiei din 2004 de la Cluj, printr-un certificat de handicap definitiv, îl pune acum pe bolnav să-i dea bani medicului acuzat. „Eu, pacientul nenorocit, cu viaţa pecetluită şi cu handicap definitiv trebuie să-i achit medicului cu care m-am judecat 11.000 de lei, cheltuieli de judecată”, a declarat Ionel Nistor pentru Adevărul de Seară, ediţia de Oradea.

„Îmi cer scuze  şi îmi pare rău că m-am adresat justiţiei române”, spune mâhnit orădeanul. El susţine însă că nu se dă bătut. „Mă voi judeca toată viaţa cu ei”, declară Ionel Nistor, care trăieşte cu dureri insuportabile la coloană şi care s-a ales şi cu hepatită după operaţie.

Ionel Nistor a fost operat în 2004, la Cluj-Napoca. După trei ani a descoperit că are o lamă de bisturiu de 4,5 centimetri în coloană. După intervenţia chirurgicală, bărbatul a aflat că suferă şi de hepatită. El a depus plângeri împotriva medicului Florian Ştefan, cel care l-a operat, însă fără niciun rezultat. Atunci a decis să-l dea în judecată pe medicul clujean. Nistor i-a cerut acestuia despăgubiri în valoare de 400.000 de euro. Orădeanul a decis să-şi caute dreptate şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, unde cere statului român daune în valoare de 400.000 de euro şi la Haga, unde va cere despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, pentru că în ţară, consideră el, nu i s-a făcut dreptate.

„Pretenţiile pacientului au fost nefondate. Nu s-au întrunit condiţiile de malpraxis“.
Mihaela Burzo, avocatul medicului Florian Ştefan

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite