O orădeancă a câștigat locul întâi pentru interpretare vocală, la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Urs, ucenica artistei Florica Ungur, a impresionat juriul şi publicul la Mamaia. Tânăra s-a întors astăzi acasă cu premiul întâi la interpretare vocală, câştigat la Festivalul Cântecului Popular de la Mamaia.

Dând glas doinei „Cine-mi aude gura”, Ioana Urs a cucerit publicul şi juriul, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular de la Mamaia. La categoria pieselor vesele, de joc, orădeanca a interpretat piesa „Dacă ar şti ochii vorbi”, din repertoriul celebrei Florica Ungur, artista - brand a folclorului bihorean, care i-a devenit mentor în ultimii ani.

Pe urmele ei şi-a dorit să calce tănăra în vârstă de numai 22 de ani, descoperită către Florica Ungur în 2005, cu ocazia unei emisiuni televizate. „În tot ceea ce am realizat în ultimii ani am beneficiat de sprijinul părinţilor şi al doamnei Florica Ungur, care mă îndrumă în acest domeniu”, a declarat Ioana Urs. Tânăra a fost iniţial dansatoare la ansamblul Bihorul din Oradea.

Tânăra speranţă a muzicii populare este mândră de portul bihorean. „Toate costumele pe care le port sunt din Valea Crişului Repede, din zona de deal”, a spus Ioana Urs. Pe lângă confirmarea talentului, Ioana a primit şi un premiu în valoare de 1.500 de euro. Săptămâna viitoare, cântăreaţa va participa la festivalul de muzică populară „Strugurele de Aur”, care va avea loc la Jidvei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite