Anca Jurcan, sora fetei ucise de interlop respiră din nou, fără ajutorul aparatelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca, sora geamănă a fetei ucise de Iuliu Kiss acum două săptămâni în accident, a început să respire singură. Tânăra dă semne că este conştientă de ce se petrece în jurul său, nu are nevoie de ventilaţie mecanică şi va fi mutată la neurochirurgie.

Au trecut două săptămâni de când un interlop beat a intrat cu Mercedesul în maşina în care erau gemenele Adriana şi Anca Jurcan şi verişoara lor, Mihaela. Adriana a fost ucisă pe loc, Mihaela a fost internată la Cluj, iar Anca a ajuns la Spitalul Judeţean cu traumatism cranio-cerebral sever şi hemoragie intracraniană. După două săptămîni de comă, Anca a dat primele semne că-şi revine.

„Tânăra este mai bine. Starea ei este stabilă. Nu vorbeşte, dar este conştientă”, a spus Carmen Pantiş, managerul spitalului. „Am reuşit să o scoatem de pe ventilaţie mecanică şi acum Anca respiră singură”, a completat Pantiş. Dacă starea fetei va rămâne la fel de bună, doctorii spun că în câteva zile ar putea fi mutată de la Terapie Intensivă la Neurochirurgie. „E prea devreme să ne pronunţăm cu privire la sechelele cu care ar putea rămâne”, a explicat medicul.

Anchetă în derulare


În timp ce Anca se luptă pentru viaţă, interlopul Iuliu Kiss este în arest pentru 29 de zile.  Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea continuă ancheta pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc accidentul.

„Poliţia ne-a înaintat o constatare făcută de un inginer din care rezultă că viteza cu care circula Iuliu Kiss era de 90 de kilometri la oră”, a spus procurorul Simina Goia. „Aceasta nu este probă în dosar, noi continuăm cercetările pentru a stabili viteza. Parchetul a demarat o anchetă proprie”, a mai spus Goia. Nici alcoolemia exactă nu a fost stabilită, primele estimări fiind de 1,1 la mie grame alcool în sânge.

Familia victimei pregăteşte demersurile legale împotriva interlopului. „Am înaintat o adresă firmei Omniasig, la care este asigurat Iuliu Kiss şi am solicitat un avans pentru cheltuieli urgente. Banii vor fi scăzuţi din despăgubirile pe care le cerem în proces”, a declarat avocatul Mircea Ursuţa, reprezentantul familiei Jurcan. „Procesul poate avea loc şi peste  lună, şi peste un an, depinde când se termină ancheta. Părinţii au nevoie de bani însă pentru a o salva pe Anca Jurcan”, a subliniat avocatul. Anca are nevoie de tratamente în străinătate. Orădenii o pot ajuta donând în conturile: RO28BTRL00501201D37505XX (lei) şi RO03BTRL00504201D37505XX (euro). Titularul este fratele ei, Călin Ionel Jurcan. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite