Prichindeii de grădiniță au dat azi un exemplu de implicare și grijă față de natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt abia la grădiniţă, prichindeii vor să salveze natura din jur. Înarmaţi cu pungi pentru deşeuri, mănuşi şi lopăţele, copiii au curăţat un parc şi au plantat begonii pentru a face oraşul mai frumos. Cei mici sunt convinși că fac o faptă bună și că natura îi va răsplăti din plin pentru purtarea lor.

Zeci de copii de la grădiniţa Piticot au ieşi astăzi în parcul Lacul Roşu pentru a-l curăţa şi pentru a-l înfrumuseţa. „Aceşti copii sunt obişnuiţi să aibă grijă de natură. În fiecare an venim să curăţăm sau să plantăm o floare, pentru că tot aici venim şi să ne relaxăm”, a explicat educatoarea Ecaterina Grecu, care coordonează grupa pregătitoare.

Învaţă din exemple

„I-am motivat prin puterea exemplului, prin jocuri pe calculator în care personaje sunt ecologişti şi din care învaţă să sorteze deşeurile”, a mai spus educatoarea. Cei mici sunt conştienţi că fac o faptă bună. „Noi suntem voluntari azi”, a exclamat Paul Pirpiric. „Voluntarii sunt buni la suflet şi ajută natura şi pe ceilalţi”, a adăugat şi Darius Bejan. „Dacă facem curat şi punem flori, oraşul o să arate mai frumos, iar natura ne va ajuta în schimb să avem puls”, a încheiat Coralia Ţînţar. Copiii şi-au luat angajamentul că vor avea grijă de parc şi pe viitor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite