Victimele gheţuşului pot cere despăgubiri orădenilor care nu curăță zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa Miheş (14 ani) va sta cu piciorul în ghips câteva zile
Denisa Miheş (14 ani) va sta cu piciorul în ghips câteva zile

Denisa Miheş, de 14 ani, s-a ales cu o entorsă la gleznă după ce a căzut pe gheaţă. Ea va avea piciorul imobilizat până după Revelion. Asociaţiile de proprietari care nu curăţă zăpada şi gheaţa din faţa blocurilor riscă să primească amenzi între 500 şi 2.000 de lei.

Ninsoarea din ultimele zile a făcut primele victime şi în Oradea. Mai multe persoane au ajuns în această dimineaţă la Spitalul Clinic Judeţean cu leziuni la mâini sau la picioare după ce au alunecat pe gheaţa necurăţată de pe trotuare. Cei mai mulţi pacienţi au suferit leziuni uşoare, luxaţii, fracturi ale încheieturilor mâinilor, entorse, dar au existat şi câteva cazuri mai grave de fracturi de şold care au necesitat internare.

Tânăra Denisa Miheş a fost una dintre victimele zăpezii. În timp ce se îndrepta spre casă, a căzut, suferind o entorsă de gradul 2, la gleznă. „Am căzut pe gheaţă, iar medicii mi-au pus o cizmă mică de gips şi urmează să stau cu piciorul imobilizat timp de 10 zile”, a declarat Denisa. De vină pentru această situaţie sunt asociaţiile de proprietari care, deşi obligaţi prin lege să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuare, nici nu se sinchisesc. Ce nu ştiu cei care nu respectă legea este că orădenii care îşi rup mâinile şi picioarele îi pot da în judecată.

„Victimele pot cere daune morale, dar şi penale, pentru că se consideră vătămare corporală din culpă”, a explicat avocatul Kovacs Zsolt. Primăria a dat până acum doar sancţiuni şi avertismente în scris, dar nicio amendă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite