Mama care și-a maltratat cele două fetițe gemene, de cinci luni este trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două fetiţe au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost bătute de mamă. Totul s-a petrecut în 2008, pe când gemenele Andreea şi Anamaria Horvath aveau doar cinci luni. Ele au fost date în plasament.

Denisa Horvath a născut două fetiţe gemene pe când avea doar 17 ani. Ea spune că şi-a dorit copiii. „Am rămas însărcinată intenţionat. Aveam alte planuri cu tatăl fetiţelor, dar nu au ieşit”, mărturiseşte fata. Copilele ei au fost crescute de bunică, de la naştere.
Bunica micuţelor Andreea şi Anamaria, Alexandra Niulaş, îşi aminteşte că într-o zi Denisa a venit la ea să-i ceară nepoatele. „Eu le-am crescut de când s-au născut. Într-o zi a venit Denisa să mi le ceară”, povesteşte bunica micuţelor, Alexandra Nyulaş.

Bătute crunt

A doua zi, femeia a aflat de la vecini că fata ei îşi bate copilele. A rămas şocată când a mers la Denisa acasă şi a văzut în ce stare sunt micuţele. Le-a dus imediat la spital, iar medicii au chemat Protecţia Copilului, care a anunţat procurorii.
În dosarul de pe rolul Judecătoriei Oradea se arată că cele două fetiţe aveau multiple leziuni. Andreea avea femurul rupt când a ajuns la spital şi a avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale. Aceste lucruri sunt confirmate şi de bunică.

„Denisa a recunoscut că a dat cu fetele de cărucior, pentru că plângeau. Când le-am dus la spital amândouă erau traumatizate, fizic şi psihic. Medicii mi-au spus că aveau urme de strangulare”, mărturiseşte bunica. Gemenele se află acum în plasament, la un asistent maternal din Vadu Crişului. Atât bunica, cât şi mama micuţelor, au dreptul să le vadă. De altfel, Denisa Horvath a fost chiar de 1 Iunie la ele. Alexandra Nyulaş spune că fetelor le este bine acum, chiar dacă sunt departe de mama lor.

„Am avut multe probleme cu Denisa şi era prea tânără să fie mamă. Mă doare că i-au luat fetele dar sunt şi liniştită pentru că ştiu că sunt în siguranţă”, recunoaşte mama Denisei. Prima înfăţişare în procesul Denisei Horvath va avea loc în septembrie.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite