Adolescenții din Colegiul Emanuil Gojdu primesc paşaport spre şcolile de prestigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţii care obţin această certificare au şansa de a urma o facultate în străinătate sau chiar de a obţine un job de top.

Elevii Colegiului „Emanuil Gojdu” au aflat astăzi ultimele noutăţi legate de obţinerea certificării Cambridge. „Spre deosebire de ceilalţi ani, se renunţă la examenul dat pe foi şi elevii vor susţine testul din faţa computerelor”, a spus Ioana Pantor, consultant examene Cambridge. Adolescenţii învaţă pentru a obţine certificări la cele mai avansate şi dificile niveluri. „Cred că certificarea cunoştinţelor mele de limba engleză îmi va fi de ajutor atunci când voi aplica pentru facultate”, a spus Gabriel Vîrtop.

Vrea carieră de diplomat

Elevul de 17 ani îşi doreşte o carieră în diplomaţie. „Am avut avantajul, datorită colegiului pe care-l urmez, de a participa la proiecte care se desfăşoară exclusiv în limba engleză. Este cea mai bună pregătire pentru acest examen”, consideră Gabriel. „Voi urma facultatea în străinătate. Opţiunile mele sunt Suedia, Elveţia sau Marea Britanie”, a mai spus Gabriel.

„Obţinerea acestui certificat este paşaportul elevilor spre şcoli de prestigiu. Avem elevi care studiază chiar şi la Harvard”, a spus profesoara Angelica Morariu. „Examenul are mai multe avantaje. Spre exemplu, dacă dai examen la un nivel avansat şi nu obţii punctajul necesar, vei primi totuşi certificare pentru nivelul imediat inferior. În plus, examenul îţi este recunoscut şi la BAC”, a mai spus profesoara.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite