Asasinul mafiei italiene arestat în România vrea la noi în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la început nu s-a opus extrădării, acum Gabor Cosimo nu mai vrea să fie predat italienilor. Mandatul european de arestare, eliberat de autorităţile italiene pe numele lui Gabor, a ajuns în această dimineaţă la Curtea de Apel Oradea.

Gabor Cosimo (39 de ani) italianul condamnat pentru asasinate la comanda organizaţiei mafiote ‘Ndragheta, nu mai vrea în Italia. Dacă după arestare el nu s-a opus extrădării, acum italianul le-a cerut judecătorilor orădeni, prin intermediul avocaţilor, să fie lăsat să-şi execute pedeaspa în România.
Judecătorul Mircea Puşcaş a spus astăzi că autorităţile italiene au trimis mandatul european de  arestare pe numele de Gabor şi instanţa are toate datele pentru a soluţiona cauza.

Cu toate acestea, avocaţii lui Gabor Cosimo i-au informat pe magistraţi că clientul lor nu vrea să fie extrădat şi că, în baza rezidenţei pe care o are în România el doreşte să-şi ispăşească condamnarea aici. „Cetăţenii cu rezidenţă pot solicita acest lucru”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu. Şi pentru a-i convinge pe judecători că este îndreptăţit să rămână în România, Gabor Cosimo a spus astăzi că el are aici o familie care-l susţine, prieteni şi rude şi nu a avut probleme în obţinerea rezidenţei.

CITEȘTE AICI DETALII DESPRE CRIMELE CARE AU ÎNGROZIT ITALIA

Însă, înainte ca instanţa să ia o decizie în acest sens mai are nevoie de o serie de acte eliberate de autorităţile italiene. De această dată este vorba de copii certificate ale hotărârilor de condamnare din Italia.  Cosimo a fost condamnat în Italia la 14 ani de închisoare, pentru că ar fi participat la asasinarea liderului mafiot Viola Antonio, la cererea ’Ndragheta, care dorea astfel să obţină supremaţia asupra teritoriului Piana di Sibari, un oraş din Calabria. Viola Antonio a fost asasinat la 19 iulie 2000.

Asasin al mafiei italiene, arestat în România: "Mă predau cu o singură condiție"

Asasinul mafiei italiene arestat în România, cu nume schimbat şi nevastă româncă

Italianul aflat în slujba 'Ndrangheta, reținut săptămâna trecută la Oradea, rămâne în arest



Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite