PORTRET / Gheorghe Grădinaru a fost primul antrenor de fotbal-tenis din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Grădinaru
Gheorghe Grădinaru

Orădeanul este preşedintele Federaţiei Române de fotbal-tenis şi antrenorul echipei CS Crişul Oradea. Gheorghe Grădinaru a început să practice fotbal-tenis în urmă cu 30 de ani, după ce echipa de volei la care juca atunci s-a desfiinţat.

PROFIL
Născut. La 23 aprilie 1955, Oradea
Studii. Şcoala de antrenori de la Bucureşti
Familie. Căsătorit, are patru copii, trei băieţi şi o fată


„Am debutat în fotbal-tenis din plăcerea de a face mişcare. Am fost poliţist de frontieră şi obişnuiam să joc destul de des, cu colegii. În timp, această pasiune a ajuns să fie una dintre preocupările mele principale, mai ales după ce am ieşit la pensie”, povesteşte Gheorghe Grădinaru. Orădeanul a jucat fotbal-tenis timp de un an şi spune că îi pare rău că nu a apucat să participe la vreun campionat pe post de jucător. În schimb, a luat parte la campionatele naţionale şi internaţionale, în calitate de antrenor al echipei din Oradea.

În 2003, când a aflat de existenţa Federaţiei Române de fotbal-tenis, a afiliat la ea şi echipa Oradei, numită Frontiera. „Noi am fost prima echipă de fotbal-tenis din Oradea. Ne-am afiliat la federaţie şi ne-am înscris şi în Campionatul Naţional de seniori la fotbal-tenis. Atunci am ieşit pe locul VII şi apoi am obţinut rezultate tot mai bune în fiecare an”, spune antrenorul.

Primul antrenor

Satisfacţiile lui Gheorghe Grădinaru au venit în tandem cu evoluţia echipei pe care o antrena şi care a reuşit să obţină rezultate tot mai bune, în fiecare an, la Campionatul naţional de seniori. El este primul antrenor de fotbal-tenis din Oradea şi printre primii zece antrenori din ţară.
Datorită rezultatelor echipei formate de el, antrenorul s-a hotărât să înfiinţeze şi o echipă de juniori. În 2007, orădeanul a devenit preşedintele Federaţiei Române de fotbal-tenis, iar din 2008 este antrenorul echipelor Clubului Sportiv Crişul. Orădeanul face antrenamente zilnic şi că îşi petrece cel puţin opt ore pe zi în sala de sport.

Întrebări şi răspunsuri

Cum vă ajută acest sport, în viaţa de zi cu zi?
Când intru în sala de antrenament uit de toate problemele şi asta contează pentru mine foarte mult. Ca pensionar mă bucur foarte mult că am activitate şi că pot să promovez acest sport în Oradea.

Ce aţi schimba la acest sport?
La sport în sine nu aş schimba nimi. Aş modifica însă mentalitatea tuturor celor care nu vor să ne ajute să promovăm mai mult acest sport, care până la urmă se joacă peste tot, chiar dacă nu în cadru organizat. Lumea trebuie să ştie mai multe despre fotbal-tenis şi despre cei care-l practică.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite