TIMP LIBER Produse tradiţionale din carne de cal și porc mangaliță la Era

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul târg de bunătăţi din acest an, începe astăzi la Era Shopping. Orădenii pot degusta miere, dulceţuri, preparate din carne şi brânzeturi, în acordurile ansamblului Mlădiţe de Tezaur din Beiuş.

Prima ediţie a Târgului Tradiţional de Bunătăţi din acest an începe mâine la Era Shopping Park. Până duminică, orădenii vor putea degusta şi cumpăra produse tradiţionale româneşti.

“Târgul din acest weekend va reuni peste 20 de expozanţi care vor veni cu mult apreciatele produse tradiţionale. Vizitatorii vor avea de ales de la miere, dulceţuri  şi prăjituri şi până la produse şi preparate din carne sau caşcavaluri şi diferite soiuri de brânzeturi. Bucatele merg însă cel mai bine alături de ceva de băut. Producătorii locali vor fi prezenţi la târg cu numeroase tipuri de pălincă şi vin”, spune Ioana Ionescu, marketing manager Era Shopping Park.

Carne de cal şi vită de stepă

Papa Imre, din Hajduszoboszlo, a adus la ediţiile trecute ale târgului produse din carne de cal, porc mangaliţă fără cholesterol şi vită de stepă. „Prefer clienţii români. Deja am găsit un spaţiu pentru a deschide la Oradea un restaurant cu specific unguresc şi cu produse ecologice”, a spus Papa Imre.  Daniela Demian, din localitatea Husasău de Tinca, a adus la Oradea brânză maturată de capră şi oaie şi telemea de vacă. „Sunt produse organice, cu certificat. Avem o păşune bio iar furajele cu care hrănim cele trei sute de capre şi 2500 de oi sunt ecologice”, a spus Daniela Demian.

Comercianţii care au fost la ediţiile trecute ale târgului s-au lăudat cu vânzări foarte bune şi au spus că piaţa produselor bio nu a fost afectată de criză.
Târgul aduce şi o supriză artistic orădenilor. Ansamblul folcloric Mlădiţe de Tezaur, din Beiuş, va susţine un spectacol de muzică şi dans, duminică de la ora 12.00.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite