Firmele din Bihor au trecut mai uşor de criză, graţie prezenţei pe piaţa bursieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au întâlnit astăzi cu investitorii, arătându-le avantajele listării, raportat la alte mijloace de finanţare. Atât afaceriştii din fruntea unor companii bihorene listate deja la bursă, cât şi cei interesaţi de oportunităţile de pe piaţa de capital, au ţinut să evidenţieze vizibilitatea şi credibilitatea, ca avantaje ale prezenţei pe piaţa bursieră.

Compania Turism Felix ocupă poziţia de lider în domeniul balnear românesc şi este prima astfel de societate care a ajuns la performanţa de a fi listată la BVB, în 1997. De atunci, firma care deţine cele mai multe hoteluri şi ştranduri din Băile Felix s-a dezvoltat în ritm alert. „Cel mai mare avantaj al faptului că suntem pe bursă este acela că ne cunosc toţi investitorii”, a spus astăzi Florian Serac, directorul general al Turism Felix. „Fiind total transparenţi, am atras investitori printr-o emisiune de acţiuni, când am făcut o majorare de capital”, a spus Serac.

Finanţare şi vizibilitate

Compania CIAC, care activează în construcţii, este de asemenea listată la BVB. Ioan Mintaş, directorul firmei, a spus că, din 2000, de la listarea pe bursă, portofoliul de acţiuni a crescut simţitor, asemenea credibilităţii firmei pe piaţă. „Faptul că existăm pe piaţa de capital ne-a ajutat să trecem mai uşor peste criză”, a spus Ioan Mintaş.

La evenimentul organizat de BVB la Oradea au luat parte şi firme interesate de acest mijloc alternativ de finanţare. Dacian Lontiş, manager la Railton, companie care produce şi comercializează sisteme de încălzire şi aer condiţionat, a spus că ar prefera să atragă mii de investitori, prin bursă, decât să caute doar unul. Alina Silaghi, director regional la SSIF Carpatica Invest, a subliniat că piaţa de capital este cea mai ieftină posibilitate de finanţare a unei companii, în contextul crizei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite