Weed-shop-urile atacă piaţa prin esenţe „tari”, care nu sunt cuprinse în lista celor interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a interzis etnobotanicele, dar vânzătorii au găsit o portiţă. Comercianţii de ierburi legale au redeschis afacerile, găsind soluţii „halucinogene” la lista cu plante şi substanţe interzise.

Orădeanul Marius Avram (21 de ani) a încercat noile produse etnobotanice şi spune că sunt mai puternice decât cele comercializate înainte de interzicerea celor 36 de plante şi substanţe în luna februarie. „Am încercat şi astea noi, dar efectul e mai puternic decât la ce era înainte, dar şi preţul e mai mare pentru un gram. Dacă înainte găseai la 20-30 de lei, acum preţul e de 50 de lei pentru jumătate de gram”, a spus Avram.

Cu toate că riscul pentru populaţie e mare, autorităţile nu pot, deocamdată, decât să monitorizeze şi să avertizeze populaţia. „Ca măsuri de precauţie noi vom informa populaţia asupra efectelor toxice ale consumului acestor substanţe. În acelaşi timp vom propune completarea listei de substanţe interzise care a fost aprobată în luna februarie”, susţine Marius Pârcioagă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

În acelaşi timp, poliţia are în evidenţă trei magazine de etnobotanice redeschise în Oradea şi derulează acţiuni de control. „Cele trei magazine de tip weed-shop sunt verificate în mod periodic de către poliţişti bihoreni pentru a  se stabili  legalitatea funcţionării lor”, a declarat inspectorul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

Produse noi

Oferta nouă a magazinelor de tip weed-shop, care se regăseşte şi pe Internet, este compusă în special din prafuri şi doar câteva plante. Printre cele mai vândute produse se regăsesc Insomnia powder, Generation 2012 şi Platinium Powder.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite