Cer daune de 50.000 de euro educatoarei neglijente care a lăsat copiii în grija unor eleve

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul copilului mutilat la grădiniţă a făcut recurs împotriva sentinţei date de Judecătoria Beiuş. Părinţii lui Eric Lăzău consideră că daunele acordate de magistraţi sunt prea mici, raportate la suferinţele îndurate de copil.

Judecătoria Beiuş a condamnat-o pe educatoarea Claudia Avram la cinci luni de închisoare, pentru neglijenţă în serviciu, şi plata unor daune morale în valoare de 60.000 de lei copilului mutilat în timp ce se afla în grija ei, la Grădiniţa Pocola.

Părinţii lui Eric Lăzău sunt nemulţumiţi de valoarea daunelor acordate de Judecătoria Beiuş. Ei au solicitat despăgubiri în valoare de 50.000 de euro. „Acest copil va rămâne marcat pe viaţă, fără a mai avea niciodată o vedere clară, acuzând dureri periodice la schimbările vremii, fiind în imposibilitatea de a practica anumite sporturi, de a sta la soare şi a face baie într-o piscină, cum pot să facă toţi ceilalţi copii de vârsta sa”, se arată în documentele depuse la instanţă de Răzvan Doseanu, avocatul copilului. „Incidentul de la grădiniţă i-a schimbat toată viaţa. Chiar dacă medicii i-au salvat vederea, viaţa lui e complet diferită”, a spus Nicolae Lăzău, tatăl lui Eric. Copilul a fost diagnosticat cu plagă perforată corneeană cu herniere de iris şi cataractă traumatică la ochiul stâng. A avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale şi a suferit mai multe intervenţii, inclusiv implant de cristalin artificial. „Problemele lui nu au luat sfârşit. Trebuie să mergem periodic la control şi ni s-a spus că după vârsta de 14 ani trebuie schimbat crisalinul”, a spus tatăl băiatului.

Rănit grav, la grădiniţă

Micuţul a fost grav rănit la ochi, cu un pix, de un coleg, în timp ce se afla la grădiniţă, după ce educatoarea  Claudia Avram i-a lăsat pe copii în grija unor eleve în vârstă de 12 ani. Incidentul s-a petrecut în mai 2009.

Iniţial, educatoarea a fost scoasă nevinovată, atât de procurori, cât şi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, care nu au luat nicio măsură împotriva ei. Ulteriori, procurorii din Beiuş au trimis-o în judecată, pentru neglijenţă în serviciu. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, educatoarea „a lăsat la îndemâna copiilor creioane ascuţite, periculoase, deşi avea ca sarcină de serviciu să asigure securitatea copiilor şi să verifice permanent spaţiul, pentru a preveni accidentele”.

Ce spune sentinţa dată la Beiuş

Judecătoria Beiuş a condamnat educatoarea la cinci luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Ea a fost obligată să plătească Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea peste 1.100 de lei, contravaloarea îngrijirilor medicale acordate copilului. Claudia Avram trebuie să-i plătească copilului despăgubiri de peste 4.300 de lei şi 60.000 de lei, daune morale.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite