Turneul "Dansează cu mine" a iscat un război rece între CRBL şi şcolile orădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii spun că s-au lovit de reacţii negative din partea trupelor locale de dans şi din partea directorilor din şcolile orădene. Vedeta a anulat cursurile de dans din Oradea, spre dezamăgirea adolescenţilor care aşteptau evenimentul.

CRBL şi Paprika Latino au demarat un turneu naţional prin care vedeta vrea să transmită pasiunea sa pentru Street Dance tuturor tinerilor.
Oradea era cea de a doua oprire din seria celor 40 de oraşe incluse în turneu. Spre dezamăgirea elevilor, însă, deplasarea a fost anulată. „Să iei lecţii de la CRBL este o adevărată şansă”, spune Anda Pop, elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic. „Iubesc dansul de mic copil şi îmi foarte rău că nu am putut profita de ocazie”, explică fata. „Nu există coleg pasionat de dans căruia să nu-i surâdă ideea”, susţine eleva. 

Respinşi de şcoli


„Motivul pentru care am renunţat sunt presiunile şcolilor locale de dans şi dezacordul profesorilor din învăţământ”, spune Eva Pavel, manager Paprika Latino. Pavel declară că, deşi Inspectoratul Şcolar a trimis comunicate în şcoli, profesorii au refuzat să promoveze evenimentul. „Nu înţelegem poziţia de forţă a profesorilor faţă acţiunea noastră. De ce e rău ca un copil, să înveţe reguli elementare de nutriţie, disciplină, artă şi dans”, spune CRBL.

Organizatorii mai susţin că s-au lovit de instructorii orădeni care s-ar teme de concurenţă. „Am vrut să împingem oamenii către şcolile de dans, să colaboram cu ele, nu să le furăm fanii şi clienţii”, susţine Pavel. Instructorii se arată însă indignaţi de acuze.

„Sunt foarte dezamăgit de ce aud. Elevii şcolii noastre fac dansuri latino şi clasice, de aceea nu sunt interesaţi de street dance. Dar m-am oferit să promovez turneul în emisiunea TV pe care o realizez”, spune Cristian Jurcuţ, instructor Feeling Dance.

 Vina e lipsa informaţiei

Şcolile de hip-hop susţin că au aflat din presă. „Pe noi nu ne-a contactat nimeni”, spune Hammer Gabriel, instructor Boombox. Acelaşi lucru spun reprezentanţii Casei Tineretului, Ars Nova şi Fearless, dar şi directori din învăţământ. „Nu am fost informaţi despre turneu. Nu ştiu despre ce este vorba”, declară directoarea Şcolii nr 16,  Adelina Iacob.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite