Contestaţiile au schimbat şansele elevilor bihoreni pentru facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 1.200 de contestaţii, câteva sute au fost soluţionate în favoarea elevilor. Mulţi dintre tinerii care au nevoie la admiterea în facultate de o medie cât mai mare la bacalaureat au fost dezamăgiţi de rezultatul contestaţiilor.

BAC 2010 Oradea: Au fost publicate rezultatele după soluţionarea contestaţiilor. Află primul nota!

Profesorii recunosc că rezultatele au fost mai slabe şi dau vina pe modificarea sistemului de examinare. „Notele mai mici se datorează şi faptului că au lipsit probele orale, unde se luau note mari”, spune vicepreşedintele Comisiei Judeţene, Ilie Crăciun. Majoritatea celor care au făcut contestaţii sunt însă elevii nemulţumiţi de evaluare, în ciuda faptului că mediile iniţiale erau mari.

„Am făcut contestaţie la matematică şi la informatică pentru că m-am evaluat şi eu după examen şi n-am fost de acord cu nota”, spune Lucian Chiş, absolvent al Colegiului Emanuil Gojdu. Astfel, din 9.50, nota la matematică s-a transformat în 10.00, în timp ce la informatică nota a scăzut de la 9.00 la 8.50. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, majoritatea celor care au făcut contestaţie la informatică s-au trezit cu nota mai mică sau la fel”, explică Chiş, căruia media finală de la bac i-a rămas neschimbată.

Facultate gratis

Pentru absolventul Colegiului Mihai Eminescu, Greg Georgian, contestaţia poate fi biletul de intrare la facultate pe loc bugetat.  „La română am luat nota 6.60, iar la matematică am luat 8.88. Alături de celelalte note, abia îmi ieşea media 8.00 la Bac, în condiţiile în care la facultatea unde merg eu se ia în considerare exclusiv această medie”, susţine Georgian. Revoltat, elevul a decis să-şi conteste rezultatele şi a obţinut o diferenţă uluitoare.

„La română am luat 7.45, iar la matematică 9.70. Înseamnă enorm pentru că media generală mi-a crescut cu 50 de sutimi”, susţine tânărul. Georgian vrea să intre la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea. „Ştiu cu ce medii s-a intrat până acum. Cu o notă de 8.50, am liniştea că pot intra la fără taxă”, a mai punctat Georgian.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite