A dispărut o conductă de apă de pe strada Iuliu Maniu, în timpul lucrărilor de reparații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele afectate au spus că ţeava care le alimenta locuinţele nu mai este la locul ei. Locuitorii de pe strada Iuliu Maniu au ajuns la limita disperării. De mai bine de două luni, strada s-a transformat într-o pistă cu obstacole la tot pasul.

Mai grav este că lucrările efectuate la reţelele de apă-canal şi cele de termoficare au lăsat o parte din locuitorii străzii fără apă, fapt care a declanşat, chiar în această dimineaţă, un nou scandal.

„De joi dimineaţa, de la ora 11.00, nu mai avem apă. Am solicitat să vorbesc cu şeful de şantier, dar toţi s-au ascuns. Conducta prin care eram alimentaţi cu apă a dispărut pur şi simplu şi niciun muncitor nu a ştiut să ne spună ce s-a întâmplat”, a explicat în această dimineaţă, revoltată, Maria-Magdalena Lancz. Femeia, locuieşte la numărul 10, pe strada Iuliu Maniu şi spune că s-a săturat să facă slalom peste şanţurile acoperite cu bucăţi de lemn, care nu prezintă nicio siguranţă.

Dau vina unii pe alţii

Muncitorii firmei care se ocupă  de lucrări nu au ştiut să spună în această dimineaţă motivul pentru care conducta de apă lipseşte şi nici de ce trecătorii trebuie să se expună pericolului de a trece peste podeţele improvizate. Aşa cum ar fi fost normal, reprezentanţii firmei trebuiau să anunţe Compania de Apă Oradea, dar nu au făcut acest lucru decât la 24 de ore de la semnalarea incidentului.

„Noi nu am aflat despre această problemă decât astăzi şi am trimis deja o echipă care se ocupă de remedierea situaţiei. Dacă am fi fost anunţaţi din timp, problema putea fi rezolvată”, a explicat Alin Sas, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă. În tabăra adversă, reprezentanţii firmei dau din colţ în colţ şi spun că nu au cum să lucreze în alte condiţii. „Oricine putea să rupă sau să fure conducta. Acestea sunt riscurile întâlnite pe şantier”, se scuză Lucaci Bela, coordonatorul lucrărilor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite