Gruparea Ciorba a dat ţepe cu carduri bancare, apoi a luat bani falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din gruparea lui Iuliu Ciorba au făcut şi tranzacţii bancare ilegale. Înainte de flagrantul care i-a băgat după gratii, orădenii Iulian Ciorba şi Ovidiu Toderici au fost amândoi condamnaţi la închisoare.

Ciorba a primit o condamnare de cinci ani, iar Toderici la 3,6 ani, pentru tâlhărie. „După executarea pedepselor, Ciorba Iuliu Iulian şi Toderici Ioan Ovidiu s-au reprofilat pe comiterea de infracţiuni la regimul comerţului electronic, faptele fiind comise atât în România, cât şi în afara teritoriului ţării”, se arată în rechizitoriul aflat la dosarul în care cei doi au fost trimişi în judecată.

Firme înşelate de Ciorba

Potrivit documentului, la sfârşitul anului trecut, cei doi acţionau în zona Banatului, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Aici, Ciorba şi Toderici au organizat o grupare infracţională specializată în operaţiuni financiare cu cardul. „La grupul infracţional au aderat membrii principali Şandra Ioan Cosmin, Bălăşoiu Alin şi Barta Csaba”, se mai arată în rechizitoriu.

Toţi trei se regăsesc şi în dosarul de pe rolul Tribunalului Bihor. Csaba Barta ar fi făcut, în perioada decembrie 2009-martie 2010, tranzacţii frauduloase cu carduri electronice de plată, prin intermediul firmei pe care o deţinea, Leas Car SRL Timişoara.

Ţepele date de acesta depăşesc 900.000 de lei. În urma sesizărilor făcute de bănci, oamenii legii au început să monitorizeze gruparea începând cu luna februarie 2010, iar în aprilie au reuşit să-i prindă în flagrant în timp ce cumpărau valută falsă. Avocatul lui Iuliu Ciorba, Răzvan Doseanu, susţine că va demonstra în instanţă că clientul lui nu este liderul grupării şi că toţi cei implicaţi au avut aceeaşi contribuţie la faptele săvârşite.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite