Trei suspecţi într-un dosar cu carduri clonate, arestaţi la Oradea în urma unui flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri au încercat să utilizeze carduri clonate pentru „cumpărături”, la Oradea. Cei trei, dintre care unul în vârstă de 36 de ani din Aleşd, se află în arest, fiind cercetaţi pentru că au falsificat carduri.

Trei tineri, dintre care un bărbat din Aleşd, suspectaţi că ar face parte dintr-o reţea de falsificatori de carduri, sunt reţinuţi în arest la Oradea. Anca Friesenhahn (24 ani), Pavel Păntruntaş (34 ani) şi Daniel Pup (36 ani) din Aleşd au fost arestaţi pentru 29 de zile. Anca Friesenhahn, din Roman, a recunoscut acuzaţiile, însă în apărarea ei a declarat în instanţă că le-a săvârşit pusă fiind de prietenul ei.

Avocaţii lui Pavel Păntruntaş au susţinut însă că din probele de la dosar nu reiese că acesta ar fi implicat în falsificarea cardurilor. Adrian Mihuţ, avocatul lui Daniel Pup,  a încercat să-i convingă pe judecătorii care au decis arestarea preventivă că bărbatul nu avea tehnica necesară pentru a clona carduri.

Prinşi în flagrant

Potrivit unor surse, la 12 aprilie, Anca Friesenhahn ar fi venit la Oradea cu două carduri falsificate pe care le-a folosit pentru tranzacţii la POS-ul unei firme orădene. Ea a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să ţepuiască o firmă cu 80.000 de lei.

Ceilalţi doi suspecţi, Pavel Păntruntaş şi Daniel Pup au fost prinşi în apropiere de firma unde Friesenhahn a făcut tranzacţiile cu cardurile clonate. În momentul reţinerii, anchetatorii au găsit asupra lui Pup alte şase carduri falsificate. Oamenii legii susţin că cei doi au ajutat-o pe tânără să facă acele tranzacţii şi că ei au fost cei care i-au dat cardurile.

Tânăra arestată regretă faptele comise


Mama fetei prinse în flagrant cu cardurile clonate, Iuliana Friesenhahn, susţine că nu ştie nimic despre acuzaţiile aduse fiicei ei şi că deocamdată nu a reuşit să ia legătura cu ea. „Cât ştiţi dumneavoastră, ştiu şi eu. Dacă au arestat-o, trebuie să fie ceva. Nu am reuşit să iau legătura cu ea. Deocamdată, nu are avocat angajat, a avut unul din oficiu”, a declarat femeia. Tânăra a recunoscut de la bun început acuzaţiile care îi sunt aduse de poliţiştii orădeni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite