Bugetarii revoltați au luat cu asalt Prefectura Bihor, pentru a pune presiune pe autorități

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de membri de sindicate, din toate domeniile de activitate, au pus astăzi presiune pe prefectul de Bihor. După greva mimată de luni, sute de funcţionari s-au mobilizat astăzi, pentru a demonstra solidaritate cu protestatarii din restul ţării.

Sute de bugetari s-au strâns astăzi în faţa Prefecturii Bihor, pentru a „menţine stare de tensiune” asupra guvernanţilor, după cum a explicat Ioan Ţenţ, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Bihor. „Protestăm până murim noi, ori crapă ei. Vrem să le arătăm că nu ne mai pot fraieri”, a declarat Ioan Ţent. Acesta a spus în această dimineaţă că, din partea sindicatului pe care îl reprezintă, la pichetarea prefecturii urmau să participe aproape 300 de cadre didactice. „Activitatea şcolară nu a fost şi nici nu va fi perturbată de acest protest, participând doar profesorii care nu au ore programate în acest interval”, a spus Ioan Ţenţ.

Reduceri injuste

Gheorghe Bejan, liderul sindicatului Civica, din Primăria Oradea, a anunţat că la protestul din faţa prefecturii urmau să ia parte câteva sute de funcţionari din administraţia publică locală, fără ca acest lucru să-i afecteze pe orădenii care au avut treburi de rezolvat la primărie. „Ducem la protest doar funcţionarii care nu au contact cu publicul, astfel încât orădenii nu vor avea de suferit de pe urma absenţei lor”, a spus Bejan. El a ţinut să sublinieze incorectitudinea diminuărilor salariale la Primăria Oradea, în contextul în care în instituţie s-au realizat reduceri de personal semnificative, 250 de salariaţi fiind disponibilizaţi în ultima perioadă.

Nici bolnavii nu au avut de suferit de pe urma protestelor din faţa Prefecturii Bihor. „Participăm cu circa o sută de ambulanţieri, care sunt în timpul lor liber”, a spus Gheorghe Chiş, liderul de sindicat de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor. „Un sfert de salariu contează enorm când veniturile sunt cuprinse între 670 şi 1.800 de lei pe lună. Toţi avem credite şi Guvernul ne condamnă la executări silite, fiindcă nu ne vom putea plăti ratele la bancă din salariile reduse”, a explicat Chiş.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite