PORTRET Ioana Ştef, bloggeriţa care revoluţionează voluntariatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă locul de muncă şi blogging, Ioana este voluntar în majoritatea acţiunilor culturale, este membră a unui club de public speaking şi a creat un cenaclu de poezii. De mică, Ioana a avut talent la limbi străine.

Profil
Născută: 29 iunie 1988
Studii: Absolventă a Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, secţia Limbi Moderne Aplicate, specializarea Traductologie
Familie: Necăsătorită. Un frate cu 5 ani mai mic, Cristian

 Fata învăţa cu uşurinţă şi cu mare plăcere şi şi-a dat seama rapid că îşi doreşte să facă traduceri. „Îmi plăceau foarte mult limbile străine, dar îmi plăcea şi lectura. De multe ori am citit cărţi traduse foarte prost. Aşa am ajuns să-mi doresc ca într-o zi să fiu eu cea care face traducerile”, a povestit tânăra. Ioana şi-a urmat dorinţa şi a ajuns absolventă a Facultăţii de Litere, secţia Limbi Moderne Aplicate din Timişoara. „În timpul studenţiei am avuta ocazia de a lucra în domeniul ales. Apoi s-a închis firma şi m-am întors în oraşul natal”, a spus aceasta.
„Aveam o viaţă foarte activă în Timişoara, implicată în tot ce înseamnă festivaluri, marşuri, strângeri de fonduri, teatru, absolut tot ce însemna voluntariat. De aceea mi-a fost un pic greu când m-am întors în Oradea”, a explicat Ioana. Tânăra a reuşit să se angajeze traducător la o companie din străinătate şi a căutat soluţii de a redescoperi oraşul şi oamenii.

De la blog la poezie

„Mi-am făcut blog pentru că vroiam să mă fac auzită în mediul online. Iniţial îl concepusem ca pe o platformă în care să promovez doar evenimente, apoi mi-am dat seama că simt nevoia să împărtăşesc lucruri, aşa că am introdus şi păţanii personale”, a spus Ioana. Treptat, fata şi-a făcut cunoştinţe noi şi a decis să se implice în toate evenimentele importante din oraş. Mai întâi s-a implicat în Schimb de Cărţi, apoi în Lecturi Urbane. „Am devenit PR-ul lor şi astfel îmbin două pasiuni: lectura şi promovarea acesteia”, a declarat tânăra.

„Apoi, alături de două prietene, am «Cenaclu nocturn», în cadrul căruia am organizat o seară de poezie. Citim poezii şi discutăm pe marginea lor. În plus vrem să organizăm şi o seară de jocuri şi să devenim o constantă în oraş”, a mai spus Ioana. Şi pentru că simţea că încă mai are timp, Ioana s-a oferit voluntar la Teatrul de Stat Oradea. „Cred că fost una dintre cele mai bune decizii luate în 2010. Pentru că am rămas în contact cu teatrul, şi am cunoscut oameni noi”, a mărturisit Ioana.

„Şi aici mă ocup de tot ce înseamnă promovarea evenimentelor, de întreţinerea platformelor online, dar particip şi la workshop-uri. Am mai făcut asta şi în Timişoara şi mi-a prins bine. Acum suntem la etapa improvizaţiilor şi exerciţilor de expresivitate corporală. Nu fac asta pentru că mi-aş dori să joc, ci pentru că mă ajută să mă dezvolt şi să mă cunosc mai bine”, a încheiat tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Mai ai şi alte proiecte în care eşti implicată?

Sunt membră a Clubului Toastmasters. Este un club de public speaking, care-şi propune să formeze adevăraţi lideri, care nu se tem să iasă în faţă şi să ia cuvântul.

Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?
Sunt un rac foarte atipic. Extraordinar de vorbăreţ şi energic, în condiţiile în care nu consum cafele, dar sunt o mare băutoare de ceai. Sunt mereu bine dispusă, pentru că-mi place să văd viaţa prin ochelarii roz cu care m-a înzestrat natura.

Ce-i place
Ioana spune că adoră să cânte, aşa că îşi încearcă norocul la karaoke în ficare seară de joi. Tânăra a doră să mănânce pizza şi se bucură de fiecare dată când găseşte un un local nou deschis în oraş. Ioanei îi mai place ploaia şi mirosul de scorţişoară. Printre serialele favorite se numără Big Bang Theory”, şi “Grey’s Anatomy”.

Ce nu-i place
Când vine vorba de lucruri neplăcute, Ioana spune că preferă să gândească pozitiv. Ea recunoaşte totuşi că nu se împacă bine cu mizeria şi poluarea. Nu suportă sub nicio formă vanilia. Mai are o problemă cu stilul de a comenta al orădenilor şi o deranjează atitudinea îngustă în faţa noului a celor care se pronunţă înainte de a încerca un lucru.


Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite