TIMP LIBER: Cavalerii Cetăţii dau tonul petrecerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În weekend, orădenii vor putea petrece la Serbările Cetăţii. Din program nu lipsesc concertele unor artişti cunoscuţi la nivel naţional, seara de folclor, tir cu arcul şi expoziţie de vinuri.

Cetatea Oradea găzduieşte de astăzi până duminică o nouă ediţie a Serbărilor Cetăţii. Zilele de vineri şi sâmbătă sunt dedicate fanilor DJ Sava şi Raluca şi celor cărora le plac melodiile Nicolei, în timp ce seara de duminică este rezervată exclusiv folclorului.
Vor urca pe scenă ansamblurile de cântece şi dansuri populare Bihorul, Crişana, Feciorii Bihorului, Auşana, Lioara şi Nuntaşii Bihorului. Atmosfera medievală va fi asigurată de arcaşi, în  cadrul Campionatului Naţional de Tir cu Arcul, care va avea  pe fostul teren de fotbal din Cetate. Orădenii care n-au mai tras cu arcul vor putea încerca să tragă la ţintă, în afara concursului.

Expoziţie de vinuri
Aflată la prima sa ediţie, expoziţia cu vânzare de vinuri, intitulată „Wine Tour”, organizată de firma Tisza Expo din Szeged  va oferi orădenilor o varietate bogată de vinuri. Orădenii vor putea degusta vinuri de calitate din podgoriile româneşti şi maghiare prezentate direct de către producători, într-un ambient deosebit. Totodată, vor putea fi degustate mâncăruri din bucătăria  tradiţională maghiară.

RECOMANDĂRI

VINERI / Obiecte etnografice surprise în fotografii
Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor” Oradea organizează, în colaborare cu Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, vernisajul expoziţiei itinerante de fotografie „Pe urmele timpului. Muzee şi colecţii săteşti din România”. Expoziţia cuprinde instantanee foto cu obiecte etnografice care fac parte din 14 colecţii particulare săteşti răspîndite în diverse zone ale ţării precum şi piese din colecţiile lui Aurel Flutur şi Kéri Gaspar, doi colecţionari bihoreni de excepţie.

VINERI / Concert de muzică medievală

image

Formaţi de muzică medievală Ad Hoc organizează vineri, de la ora 20.00, un concert special în Cetatea Oradea. Orădenii de la Ad-Hoc îi vor încânta pe orădeni cu muzică live. Intrarea este liberă.

SÂMBĂTĂ / Remember Louis Armstrong
Lotus Center organizează sâmbătă, de la ora 20.00, un concert live „Remember Louis Armstong”. Orădenii sunt invitaţi să savureze jazz clasic şi aroma unui cocktail cu iz interbelic, în atmosfera anilor ’20.

SÂMBÂTĂ / Concert de muzică clasică la Biserica Cetăţii
Biserica Cetăţii din Oradea găzduieşte sâmbătă, de la ora 18.00, un concert de muzică clasică. Concertul va fi susţinut de Lucian Maliţa, artist violonist în cadrul Filarmonicii de Stat Oradea. La pian va interpreta Varadi Henrietta, elevă a Liceului de Muzică. Cei doi vor interpreta arii de Vivaldi, Bach, Schubert, Beethoven, Schumann, Haydn, Masennet şi altii. Intrarea este liberă. Concertul este dedicat ediţiei a zecea a Zilelor Cetăţii Oradea.

DUMINICĂ / Saga Amurg: Eclipsa, la Hollywood Multiplex

image

Fanii seriei Saga Amurg, pot urmări cel de-al treilea film al seriei. În „Saga Amurg: Eclipsa” răul care a pândit din umbră până acum îşi arată colţii. Oraşul Seattle este devastat de o serie de crime sângeroase şi dispariţii misterioase. Creând o armată dintr-o rasă nouă de vampiri însetaţi de sânge, malefica Victoria s-a întors pentru a se razbuna. Iar Bella, ţinta principală, este acum în pericol de moarte. Uniţi de acest secret înfricoşător, Edward şi Jacob trebuie să încerce să uite rivalitatea dintre ei şi să se alieze pentru a o salva.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite