CSM Oradea a fost învisă aseară de Baschet Club Municipal Universitatea Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BCM U Piteşti s-a impus şi pe terenul echipei CSM Oradea cu 87-81
BCM U Piteşti s-a impus şi pe terenul echipei CSM Oradea cu 87-81

După ce a câştigat în faţa granzilor baschetului din România, CSM a fost înfrântă de o echipă de pe locul şase. „Poate că s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. M-am temut de acest meci”, a spus resemnat tehnicianul orădenilor, Cristian Achim.

Cinci victorii consecutive reprezintă o performanţă cu care baschetbaliştii orădeni nu au avut ocazia să se laude în campionatul intern. Deşi pornea ca favorită, CSM a suferit o înfrângere dureroasă în faţa unei echipe care a decis în ultimul moment să se prezinte la meci. „Mă aşteptam la un joc mai ciudat, dar nu mă aşteptam ca Piteştiul să aibă procentaj de 57% la aruncări de trei puncte”, a spus Cristian Achim. BCM U Piteşti a evoluat dezinvolt, fără presiunea rezultatului şi a făcut-o aproape perfect. „Ne bucură foarte mult rezultatul. Am suferit la jocul colectiv, dar Osby a excelat la recuperări în condiţiile în care are doar două meciuri jucate în Divizia A”, a spus Tudor Costescu, antrenorul echipei din Piteşti.

Două sferturi echilibrate

De cealaltă parte, orădenii au fost într-o permanentă luptă cu epuizarea. „Oboseala fizică şi mentală şi-a spus cuvântul. Nu suntem o echipă obişnuită cu victoria. Lucrul ăsta s-a văzut. M-am temut de acest meci”, a precizat Cristian Achim, tehnicianul orădenilor. În ciuda rezultatului, 81-87, echipa din Piteşti a excelat la aruncările de trei puncte. Însă două din cele patru sferturi au stat sub semnul echilibrului şi s-au încheiat la egalitate. La finalul primului sfert, tabela a consemnat 15-15, iar în cel de-al treilea, 17-17. În sfertul al doilea, oaspeţii s-au impus cu 28-26, iar în ultimul, cu 27-23.

„Jucătorii din Piteşti au avut patru aruncări perfect libere. De trei ori, Milos Martinovic nu s-a apărat la omul la care trebuia şi o dată, Tyron Mitchell a faultat în colţ şi nu trebuia să o facă”, a explicat tehnicianul orădenilor.

Deşi orădenii au suferit o înfrângere usturătoare, ei păstrează şanse pentru un loc în play-off. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, CSM se află pe locul opt în clasament, la egalitate de puncte, 39, cu BC Târgu Mureş şi Steaua. „La cum arată această ediţie de campionat, eu cred că play-off-ul nu este încă jucat. Oradea mai are încă şanse să prindă un loc în primele opt echipe”, a adăugat Tudor Costescu antrenorul echipei BCM U Piteşti.

Până sâmbătă, când este programată o nouă etapă în cadrul Diviziei A de baschet masculin, Andelko Mandic şi Cristian Achim vor reprezenta Oradea la All Star Game, spectacolul baschetbalistic programat marţi, în Arena Antonio Alexe. Sârbul a fost selectat în echipa nordului, în vreme ce tehnicianul va conduce de pe bancă formaţia.

CSM Oradea a pierdut, dar a rămas în cărți pentru play-off

"Oboseala fizică și mentală și-a spus cuvântul. Noi nu suntem o echipă obișnuită cu victoria și lucrul acesta s-a văzut. Jucătorii au făcut tot ce a depins de ei, însă cred că presiunea rezultatelor și victoria cu Asesoft i-a afectat", a spus la finalul partidei, Cristian Achim, antrenorul orădenilor. În tur, CSM Oradea s-a impus la Pitești cu 74-69, aseară însă, elevii lui Achim au pierdut pe teren propriu cu 81-87. "Oradea este o echipă puternică, dar Piteștiul a avut ziua pe care a avut-o Oradea când a jucat împotriva celor de la Asesoft", a spus Tudor Costescu, antrenorul piteștenilor. În ciuda înfrângerii suferită, CSM păstrează încă șanse pentru play-off însă se află la egalitate de puncte, 39, cu Baschet Club Târgu Mureș și CSA Steaua Turabo.

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite