O femeie din Băile Felix crede că şi-a pierdut casa din cauza avocatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Băile Felix spune că şi-a pierdut casa din cauza avocatei. Teodora Henţ se judecă de 20 de ani pentru o cameră de 20 de metri pătraţi pentru care fostul vecin nu îi recunoaşte proprietatea.

Povestea Teodorei Henţ este una complexă. Necazurile au apărut în 1972, când a realizat o împărţire a unei case în co-proprietate. „Am cumpărat o cameră de la Eva Bologa, cu care împărţeam casa din Băile Felix,  ca să pot intabula casa în care locuiam. Problemele au apărut după ce fosta proprietară, Eva Bologa, s-a dat în grija nepoţilor Bala Gheorghe şi Maria. Cei doi nu mai recunosc dreptul meu de proprietate asupra camerei cumpărate de la mătuşa lor”, povesteşte Teodora Henţ.

Femeia spuns că din 1991 se tot judecă pentru dreptul asupra camerei. Ea a vândut casa aflată în litigiu, către Călin Farcaş, în 2005 şi acum nu poate să îşi recupereze 20.000 de euro, diferenţa pe care trebui să o primească de la cumpărător, după ce acesta primeşte dreptul de proprietate şi pe camera de 20 de metri pătraţi, pentru care încă se judecă.

După vânzare, casa a fost transformată de noul proprietar într-un restaurant foarte apreciat de turişti. Durerea cea mai mare a bătrânei este că pentru o perioadă de patru ani dosarul său a fost „pierdut”.

Bătrâna consideră că o parte din vină îi aparţine fostei sale avocate, care ar fi continuat înfăţişările la unele procese, în lipsa sa. „Avocata mea cred că a lucrat în colaborare cu avocaţii lui Bala. M-a nenorocit”, spune Teodora Henţ. „Aş dori să nu comentez telefonic. Nu doresc să formulez un punct de vedere în această manieră” a spus Florentina Mudura, fosta avocată a bătrânei. Ea a precizat că va trimite un punct de vedere.

Cifra care le poartă ghinion: 20

Teodora Henţ, din Băile Felix, se judecă de 20 de ani pentru o bucată de pământ de doar 20 de metri pătraţi. Pe deasupra, Teodora Henţ trebuie să mai primească 20.000 de euro de la vânzarea imobilului. În prezent, aceasta locuieşte într-o casă din localitatea Sânicolaul Român, iar nepotul ei este cel care o sprijnă în demersul legal de a-şi obţine locuinţa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite