Asasinul mafiei italiene arestat în România Un scandal l-ar putea scăpa de extrădare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asasinul Gabor Cosimo încearcă să tragă de timp cu ajutorul unui dosar penal aflat la Parchetul Hunedoara. Judecătorii au fost informaţi de secretarul de stat Elena Dinu că italienii au emis un nou mandat european pe numele lui Cosimo.

CITEȘTE AICI DETALII DESPRE CRIMELE CARE AU ÎNGROZIT ITALIA

Asasinul mafiei italiene Gabor Cosimo a ajuns din nou în faţa magistraţilor orădeni, care trebuie să judece cererea de extrădare formulată de autorităţile italiene pe numele bărbatului condamnat pentru asasinat. „Astăzi, Elena Dinu, secretat de stat în Ministerul Justiţiei, ne-a informat, prin intermediul unui e-mail, că autorităţile italiene au emis un mandat de arestare pe numele Gabor Cosimo. Nouă nu ne-a parvenit încă mandatul”, a declarat astăzi, în şedinţă,  Mircea Puşcaş, judecătorul Curţii de Apel Oradea. Prin urmare, el a decis ca italianul să revină în faţa instanţei pe 18 martie.

Scandal pentru o femeie

Între timp, italianul speră că un dosar aflat în cercetare la Parchetul Hunedoara îl va ajuta să mai tragă de timp şi să amâne extrădarea. „Am făcut o cerere să vedem ce soluţie s-a dat în dosarul respectiv. Dacă dosarul nu este încheiat încă există posibilitatea să fie amânată extrădarea”, a declarat Bogdan Bodea, avocatul italianului. Condamnat pentru dublu asasinat în Italia, Gabor Cosimo  a locuit o perioadă de timp la Petroşani. Italianul a fost implicat într-un scandal, pornit de la o femeie, din cauza căruia s-ar fi ales cu un dosar penal.  Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Gabor Cosimo avea o iubită în apropiere de Petroşani cu care se întâlnea frecvent.

În august 2010, italianul a fost implicat într-un scandal în urma căruia a ajuns să fie anchetat de poliţiştii de la Petroşani. Totul a pornit de la Lavinia, concubina italianului. La sfârştul lunii august 2010, Cosimo se afla împreună cu Lavinia într-o maşină, când au fost obligaţi să oprească în apropiere de peştera Bolii de fostul iubit al femeii, care a blocat drumul cu un autoturism. „Din maşina fostului concubin al Laviniei au coborât mai mulţi bărbaţi şi a avut loc o altercaţie.

La faţa locului a ajuns un echipaj al poliţiei, care i-a dus pe toţi la sediul poliţiei din Petroşani. A fost întocmit un dosar penal. În acea perioadă, italianul nu era dat în urmărire internaţională. Noi am fost sesizaţi despre faptul că el este condamnat în Italia în luna ianuarie a acestui an”,  a declarat Bogdan Niţu.

Asasin al mafiei italiene, arestat în România: "Mă predau cu o singură condiție"

Asasinul mafiei italiene arestat în România, cu nume schimbat şi nevastă româncă

Italianul aflat în slujba 'Ndrangheta, reținut săptămâna trecută la Oradea, rămâne în arest



Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite