Hoţii care au furat armele unui notar au fost aduşi la audieri, la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii orădeni au recuperat pistoalele luate de la notarul Florian Pană. În această dimineaţă, procurorii orădeni îi audiau încă pe cei doi suspecţi reţinuţi în caz: Marius Junc Cioban şi Jenei Csaba.

Poliţiştii au găsit opt arme, din care trei de vânătoare cu glonţ, două pistoale letale şi trei pistoale neletale cu aer comprimat, în urma unor percheziţii făcute în mai multe locuinţe. Cele trei arme de vânătoare şi unul dintre pistoalele găsite de oamenii legii aparţin notarului orădean Florian Pană. Armele i-au fost furate din locuinţă, în luna ianuarie.

Un suspect în libertate


Oamenii legii au lucrat la acest caz timp de opt luni. Ieri au reuşit să-i reţină pe doi dintre suspecţii furtului de arme, Marius Junc Cioban (32 de ani), din Oradea, şi Jenei Csaba (41 de ani), din Tinca. Al treilea suspect, orădeanul Ionuţ Radu Ştefănică (33 de ani), este căutat de anchetatori. În această dimineaţă, cei doi bărbaţi reţinuţi erau în continuare audiaţi de procurorii care au preluat cazul.

Anchetatorii nu au luat nicio decizie cu privire la solicitarea arestării preventive în cazul lor. „Încă nu ştim dacă se va cere arestarea preventivă. Mandatul lor expiră astăzi, procurorii care se ocupă de caz mai analizează situaţia”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Vasile Popa. Surse din rândul anchetatorilor spun însă că procurorii nu aveau de gând să ceară arestarea lor, în ideea că cei doi vor coopera cu ei pentru prinderea celui de-al treilea suspect. Între timp, oamenii legii mai au de rezolvat misterul celorlalte arme găsite în anexa gospodăriei lui Jenei Csaba.

„Încă nu am reuşit să aflăm de unde provin restul armelor”, a declarat, pentru Adevarul de Seară Oradea, Vasile Popa. Cert este că, potrivit primelor cercetări, cei trei suspecţi n-au folosit armele furate şi că, cel mai probabil, ar fi intenţionat să le vândă. Vinovaţi de furtul din casa notarului Florian Pană s-ar face, potrivit poliţiştilor, Ionuţ Radu Ştefănică şi Marius Junc Cioban.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite