Festivalul de Film Metrion de la Oradea, patru zile pe harta mondială a animaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Igazsag, Victor Antonescu şi organizatorul festivalului Balazs Zoltan sunt aşteptaţi la Oradea
Radu Igazsag, Victor Antonescu şi organizatorul festivalului Balazs Zoltan sunt aşteptaţi la Oradea

Iubitorii de grafică vor viziona în Oradea filme exclusiviste, nominalizate anii trecuţi la premiile Oscar. Concursul de creaţie lansat de Metrion a convins sute de graficieni din toate colţurile lumii să-şi trimită lucrările la Oradea.

Citește aici programul festivalului

Timp de patru zile, Oradea va fi pusă pe harta mondială a graficii prin Festivalul de Filme de Animaţie Metrion.
Aflat la a cincea ediţie, festivalul îi aşteaptă pe orădeni cu două evenimente importante: concursul de creaţie şi o seară tematică dedicată Poloniei. Festivalul a luat amploare datorită concursurilor de animaţie şi de afişe, extinse în premieră la nivel internaţional, care au captat atenţia a sute de graficieni din întreaga lume.

„Am primit creaţii atât din ţări ca Suedia, Spania, Franţa, Portugalia, cât şi din India şi Jamaica”, a explicat vicepreşedintele Metrion, Zoltan Balazs. „Tema creaţiilor a fost povestea Turnului Babel. Lucrările vor fi expuse în festival”, a mai specificat Balazs. Creaţiile vor fi jurizate de regizorul Radu Igazsag, care onorează pentru a doua oară festivalul.

Bihorean la origini, Igazsag este cunoscut atât ca regizor de animaţie celebru încă din anii ’80, cât şi ca profesor universitar în Bucureşti. „Câştigătorii vor fi premiaţi cu 1.500 de lei la categoria afişe şi cu 3.000 de lei la categoria animaţie”, a subliniat Balazs.

Seri tematice


Pentru orădeni, festivalul este o bună oportunitate de a vedea filme exclusiviste şi premiate. Iubitorii de artă vor afla tainele filmului de animaţie polonez, în seara tematică dedicată acestei ţări. Filme nominalizate la Oscar sau premiate cu BAFTA ale regizorului Tomasz Baginski sunt asortate cu produse şi reţete tradiţionale poloneze.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite