În viziunea companiilor orădene, angajatul ideal este prezentabil şi lucrează mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt cele două calităţi căutate de angajatorii prezenţi astăzi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Printre cele mai multe joburi oferite au fost cele în domeniul asigurărilor, în care se câştigă bine, dar nici munca nu e uşoară.

Vezi aici lista locurilor de muncă vacante

„Cuceritorii”, sau persoanele volubile, cu un aspect atractiv şi concentrate pe succes, au cea mai mare şansă de a se angaja, pe timp de criză. Dacă sunt dispuse să şi muncească mai bine de 12 ore pe zi, ascensiunea în carieră este garantată. O spun cei mai mulţi dintre angajatorii care au participat astăzi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, organizată de Centrul Cariere al Fundaţiei Ruhama, în campusul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane.


Viorica Ciucanu, manager de unitate la BCR Asigurări Oradea, caută zece astfel de persoane pentru posturi de consilieri financiari şi una pentru manager de unitate, pentru un nou punct de lucru. „Contează ca angajatul să aibă o ţinută atractivă şi să aibă abilităţi de comunicare excelente. Cred că este nevoie de un talent nativ, pentru a face carieră în acest domeniu”, a spus Viorica Ciucanu. Tinereţea nu este o condiţie de angajare.

„Nu este nevoie ca persoana să fie tânără, ci să aibă dorinţa şi capacitatea de a învăţa. Eu m-am reprofilat după 26 de ani de muncă în resurse umane”, a spus Viorica Mălai, unul dintre cei mai de succes consilieri de asigurări de la BCR Asigurări Oradea. Tot în domeniul asigurărilor, Omniasig Asigurări de Viaţă a oferit astăzi opt posturi, dintre care două de conducere.

Mai mulţi participanţi


Dintre cele aproape trei sute de locuri de muncă vacante, destinate persoanelor cu studii superioare, au fost şi angajatori care caută tineri fără diplome de licenţă. „A fost mai uşor ca în alţi ani să găsim firme care să ofere joburi. La ultima ediţie au fost 12 angajatori, iar acum participă 23 de companii”, a spus Monica Suciu, reprezentanta Centrului Cariere. Potrivit acesteia, rata de persoane selectate pentru interviuri la sediile firmelor a fost de 100 din 150 de persoane participante.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite