Scandal medical pentru biletul controversat semnat de medicul Amorin Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul orădean Amorin Popa contestă controversatul bileţel
Medicul orădean Amorin Popa contestă controversatul bileţel

O comisie va decide dacă hârtia prin care se interzic internările de urgenţă e falsă. „Este ridicol. Eu nu am emis nicio notă internă începând cu anul 2008“, a declarat medicul Amorin Popa.

CITEȘTE ȘI

Bileţelul secret care îl pune  în pericol pe şeful Clinicii Medicală II Oradea


Cazul a ajuns în atenţia presei săptămâna trecută. O notă internă ce poartă semnătura şi parafa medicului Amorin Popa interzicea internările de urgenţă în Clinica Medicală II. „Nici vorbă să nu se interneze. Este ridicol. Eu nu am calitatea să fac acest lucru. Nicio notă internă şi niciun şef de clinică nu poate interzice accesul bihorenilor internaţi. Noi suntem spital de urgenţă şi zilnic se fac internări. Indiferent de ziua de gardă la Clinica Medicală II s-a asigurat preluarea tuturor cazurilor”, a spus şeful clinicii.

Apariţie inexplicabilă

În clinica pe care o conduce medicul Amorin Popa există 25 de paturi pentru medicină internă şi 15 pentru diabet. Amorin Popa nu îşi poate explica apariţia bileţelului potrivit căruia internările în clinică sunt interzise tocmai pentru a nu se crea disfuncţionalităţi în asistenţa medicală.
„Eu nu am emis nicio notă internă începând cu data de 1 martie 2008. De asemenea, nu am iniţiat altă procedură de internare alta decât cea în conformitate cu lega”, a precizat Amorin Popa. Situaţia va fi rezolvată în cursul zilei de marţi, 16 martie, când conducerea Spitalului Clinic Judeţean Oradea a convocat o comisie de anchetă.

Biletul nimănui

„Mâine vom şti ce s-a întâmplat cu adevărat. Cert este că profesorul Amorin Popa neagă că ar fi parafat şi semnat această notă internă”, a spus Florian Bodog, managerul spitalului. În funcţie de rezultatul anchetei, conducerea unităţii spitaliceşti va decide şi sancţiunile care se impun. Surse din cadrul spitalului susţin că documentul care stă la baza anchetei ar fi fost salvat în computerul medicului Amorin Popa. Acesta a precizat că în ultima perioadă, în clinic pe care o conduce s-au făcut cele mai multe internări.

„Nu pot să vă spun un număr, dar s-au făcut zi şi noapte. Hârtia care a apărut în spital nu este un document oficial, nu este datată”, a explicat şeful Clinicii de Medicină Internă II.

Fragment din nota internă


„Pentru evitarea unor defecţiuni în asistenţa medicală la nivelul clinicii se stabilesc următoarele măsuri: se interzice internarea de urgenţă în clinica medicală II, în zilele fără gardă; dacă bolnavul solicită, internarea se va accepta numai cu acordul şefului clinicii.“

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite