Întreprinzătorii mici și mijlocii din Franța sunt interesaţi să investească în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, a vorbit despre modul în care pot fi atraşi marii investitori
Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, a vorbit despre modul în care pot fi atraşi marii investitori

Ambasadorul Franţei la Bucureşti s-a întâlnit, în cadrul unei vizite de două zile, cu oamenii de afaceri francezi din Oradea. Excelenţa Sa, Henri Paul, a spus că marii investitori francezi ne ocolesc încă, din cauza puterii scăzute de cumpărare şi a lipsei de transparenţă. Micii întreprinzători sunt atrași însă de domeniul agricol și cel alimentar.

Ambasadorul Henri Paul a vizitat astăzi Oradea, întâlnindu-se cu edilii locali, dar şi cu douăzeci dintre cei mai importanţi afacerişti francezi din Bihor, selectaţi în funcţie de cifra de afaceri. „În Bihor sunt înregistrate 98 de firme care au acţionari francezi”, a spus Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor. Ambasadorul a precizat că afaceriştii francezi din Oradea şi Bihor reprezintă deocamdată întreprinderi mici şi mijlocii, interesate de domeniul agricol şi alimentar.

Schimb de experienţă


„Pentru a atrage marii investitori este nevoie de o monedă naţională stabilă şi de transparenţa politicilor economice”, a explicat ambasadorul. Organizarea în primăvară, a unui schimb de experienţă între fermierii bihoreni şi francezi, este un semn că primul sector în care afacerile româno-franceze au şanse să se dezvolte puternic în următoarea perioadă este cel agricol.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite