Mumu, fost participant la Big Brother, pariază pe Fondul Proprietatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi bihoreni au încercat să-şi vândă în această dimineaţă acţiunile. Fondul Proprietatea are active de 3,6 miliarde de euro şi a fost creat pentru despăgubirea victimelor naţionalizărilor comuniste.

Nicolae Covle, cunoscut drept Mumu – participantul de la Big Brother, a început anul cu investiţii pe piaţa de capital. El este unul dintre orădenii care au cumpărat în această dimineaţă acţiuni din Fondul Proprietatea. „E drept că îţi asumi un risc, dar câştigul poate fi mult mai mare decât la bancă”, crede Mumu, care a mai spus că e de preferat să rişti investind în acţiuni, decât să laşi banii într-un depozit bancar.

Mumu cumpără acţiuni

Acesta „joacă” la bursă din anul 2000 şi este unul dintre puţinii care au avut norocul să scape neafectaţi de căderea bursei, din urmă cu trei ani. „Am avut şansă şi am ieşit la timp, fiindcă am presimţit scăderea”, a povestit Mumu. Fondul Proprietatea a debutat la bursă la preţul de 0,61 de lei pe acţiune, iar Mumu a preferat să mai aştepte până când preţul va fi mai mic.

„Vreau să văd la ce preţ se va deschide astăzi bursa, pentru că, de obicei, dacă este foarte mare la început, scade pe parcurs”, a mai precizat fostul participant de la Big Brother.

Îşi vând titlurile la bursă

O serie de alţi orădeni au fost dornici să-şi vândă acţiunile, în speranţa că astăzi vor prinde un preţ mult mai bun. „Am pierdut foarte mult în urmă cu doi ani, dar acum sunt optimist”, a spus Octavian Hodoşan, administrator la o firmă de import sticlă. De cinci ani, orădeanul investeşte în piaţa de capital şi încearcă acum să-şi refacă portofoliul prin vânzarea mai multor acţiuni.

Explicaţii de la specialişti

Potrivit Alinei Silaghi, director la societatea de servicii de investiţii financiare (SSIF) Carpatica Invest SA, în Bihor nu se cunoaşte cifra exactă a celor despăgubiţi, însă este cert că numărul lor este mare. „Din pachetul FP fac parte firme mari precum OMV, Transgaz sau Transelectrica”, a precizat directorul. Fondul Proprietatea are active de 3,6 miliarde de euro şi a fost creat special de statul român pentru a despăgubi victimele naţionalizărilor comuniste.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite