Peste 400 de joburi sunt oferite la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul care va avea loc mâine reunește 19 companii interesate să facă angajări. Organizatorii spun că numărul ofertelor va mai crește până în ziua bursei și că firmele vor fi acceptate chiar dacă se înscriu pe ultima sută de metri.

Pe lângă cele 200 de locuri de muncă puse la dispoziție de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă Bihor, orădenii mai au o șansă de angajare la Bursa Absolvenților. Evenimentul va avea loc mâine, la Casa de Cultură a Sindicatelor, între orele 9.00 și 13.00.

Agenția a invitat la târg peste 40 de companii bihorene. Până la ora actuală și-au confirmat participarea jumătate din angajatorii invitați. „Suntem convinși că până vineri se vor înscrie mai multe firme. Noi acceptăm prezența oricărei companii care vrea să ofere un loc de muncă. Chiar dacă angajatorii se înscriu pe ultima sută de metri suntem pregătiți cu standuri de rezervă pentru orice eventualitate", a declarat Maricica Juca, purtător de cuvânt al AJOFM Bihor. Companiile sunt anunțate că înscrierile la târg se pot face la sediul instituției, pe strada Transilvaniei nr 2. La această adresă sunt așteptați să se înscrie și absolvenții sau șomerii care vor să-și găsească loc de muncă prin intermediul agenției, în cazul în care nu au noroc la bursă.

Sute de joburi pentru tineri

Până la ora actuală oferta totalizează 460 de locuri de muncă. Bursa se adresează în special tinerilor. „Acțiunea are ca scop oferirea unui număr cât mai mare de locuri de muncă pentru absolvenți, promoția 2010", spune Dorel Drăghici, director executiv la AJOFM Bihor. Astfel, firmele angajatoare și-au anunțat disponibilitatea de a angaja oameni care deși au o specializare, nu au experiență.
Cu toate acestea, la târgul de joburi își pot încerca șansele și șomeri mai în vârstă, sau orădeni care vor să-și schimbe locul de muncă.

Ofertele de angajare, în scădere

Odată cu recesiunea, angajatorii bihoreni vin cu oferte din ce în ce mai puține la târgurile de joburi. La Bursă Generală a Locurilor de Muncă din 2009 au venit doar 33 de companii care au oferit 535 de locuri de muncă. Oferta era cu 60% mai mică decât în anul 2008. Cele mai multe oferte ale anului trecut au fost în domeniul construcțiilor, confecțiilor, asigurărilor, turismului și informaticii.
Anul acesta trendul s-a păstrat, majoritatea ofertelor de muncă pentru orădenii cu studii medii fiind în construcții, confecții și asigurări. În ce privește studiile superioare, angajatorii au căutat în special orădeni care să aibă studii tehnice. „Avem locuri de muncă pentru care nu am găsit oameni specializați"a specificat Raul Gutin, managerul unei companii care produce componente electronice.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite