A nenorocit un tânăr iar acum este arestat preventiv pentru 20 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Curtea de Apel Oradea s-a judecat, ieri, 12 august, recursul judocanului Dan Brata, care a ajuns în arest preventiv după ce a bătut un tânăr jurist orădean. Magistraţii au decis respingerea recursului sportivului ca fiind nefondat.

Brata a primit douăzeci de zile de arest preventiv pentru tenativă de omor calificat. Reținerea campionului național de judo vine la aproape o lună după ce acesta a băgat în spital un tânăr din Oradea. Judokanul a fost implicat în scandal alături de colegul său din lotul național, Valentin Radu, pe care polițiștii nu l-au putut reține pentru că nu este în țară. „Am aflat decizia judecătorilor. Urmează să iau legătura cu familia pentru a vedea cum vom continua. Există posibilitatea să se facă cerere de eliberare sub control judiciar sau pe cauţiune", a spus avocatul sportivului, Dorin Caba.

Dacă va fi găsit vinovat, Brata riscă o pedeapsă de cinci până la douăzeci de ani de închisoare.

Daniel Brata este anchetat pentru că în noaptea de 12 spre 13 iulie, alături de colegul său din lotul național , Valentin Radu l-au bătut pe orădeanul Adrian Popa, un jurist de 25 de ani, care a rămas cu sechele pe viață. Victima susține că Brata i-a oferit 15.000 de euro în schimbul tăcerii.

Miercuri, 10 august, Daniel Brata, a fost exclus din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă până la terminarea cercetărilor penale, conform unui comunicat al Comitetului Director al FR Judo.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite