Cercetat pentru dare de mită, după ce i-a oferit 25 de euro unui polițist de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, în jurul prânzului, un cetăţean din Republica Moldova a încercat să „se înţeleagă" cu un poliţist de frontieră din Diosig, ca să nu-i fie controlată maşina și nici actele mărfii pe care o transporta. Șoferul i-a oferit 25 de euro polițistului, care a reclamat tentativa moldoveanului de a-i oferi mită. 

Se pare că moldoveanul a fost tras pe dreapta în trafic de către angajatul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor, care a cerut atât actele şoferului, cât şi documentele care trebuiau să însoţească colete din microbuzul pe care îl conducea moldoveanul.

„La momentul solicitării documentelor de identitate şi cele de însoţire a mărfii, şoferul microbuzului s-a prezentat la poliţistul de frontieră cu paşaportul, în care a pus suma de 25 euro, motivând că „atenţia" este pentru coletele din cala pentru care nu are acte", spune purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor, Dan Lazăr.

Poliţistul nu a luat banii şoferului de 38 de ani, dar a sunat de urgenţă la Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor și a reclamat tentativa de mită. Cetăţeanul moldovean are acum dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Cercetările în cauză continuă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite