Au mobilizat o comisie pentru a vedea de unde provin mirosurile neplăcute din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că tot mai mulți orădeni se plâng că în zona Rogerius-Ioșia persistă mirosuri neplăcute,Prefectura a mobilizat o comisie care verifice în teren sursa problemelor. Au fost verificate patru companii care dețin bataluri şi iazuri de decantare.

Prin Ordinul 106, din 21 aprilie s-a format  Comisia pentru verificarea aspectelor semnalate de locuitorii cartierelor Ioşia şi Rogerius din l Oradea referitoare la calitatea aerului. În componenţa acestei comisii au intrat reprezentanţi de la primărie, Agenția de Protecția Mediului, Garda de Mediu, Direcția de Sănătate Publică; Direcţia Sanitar Veterinară și Prefectura.

Atribuţiile Comisiei sunt să identifice sursa de poluare, să verifice dacă se respect prevederile legale și să propună soluții.

Ieri au fost verificate patru companii care sunt posibile surse de poluare: Fabrica de Zahăr Oradea, Ferma de porci „Nutrientul" SA Palota, Compania de Apă Oradea şi Sinteza SA Oradea. Aceste unităţi deţin bataluri şi iazuri de decantare.

Deși nu s-au prezentat concluziile finale, prefectul Gavrilă Ghilea a spus în cadrul conferinței de presă de astăzi că la Nutrientul SA au fost identificate surse de miros dezagreabil, ia la celelalte obiective inspectate nu au fost semnalate, cel puţin deocamdată, surse de miros dezagreabil, cu impact negativ asupra populaţiei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite