Peste 2 milioane de euro, fonduri nerambursabile investite în fermele din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii din Bihor ar putea atrage în acest an peste 2 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Potrivit directorului coordonator al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Bihor, interesul fermierilor din județ pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală a crescut în acest an.

În perioada 15 aprilie - 14 mai 2010, la sediul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor s-a desfăşurat prima sesiune din acest an pentru depunerea dosarelor de finanţare pentru Măsura 141- Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă. „Dacă în anul 2009 în judeţul Bihor au fost depuse 50 de proiecte pe această măsură, putem afirma cu satisfacţie că în această primă sesiune din anul 2010 cota din anul anterior a fost depăşită de peste cinci ori, astfel că până vineri, termenul maxim pentru depunerea acestor proiecte, la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor au fost înregistrate 268 de cereri pentru finanţarea fermelor de semisubzistenţă", a declarat Nicolae Hodișan, directorul coordonator al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Bihor.
 
Bani nerambursabili în Bihor

Suma totală care va fi absobită din fondurile europene cu această ocazie şi care va intra în conturile fermierilor bihoreni va fi de 2.010.000 Euro. „Această sumă este nerambursabilă şi are ca obiectiv dezvoltarea fermelor de semisubzistenţă", a precizat Hodișan.Potrivit sursei citate, în acest an s-a înregistrat o creştere a interesului fermierilor pentru absorbţia acestor sume nerambursabile din fondurile europene destinate Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Pentru anul 2010 ţării noastre i-a fost alocată suma de 150 milioane de Euro, din care 75 milioane Euro s-au alocat pentru prima sesiune şi 75 milioane Euro pentru cea de-a doua sesiune, care se va derula în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie 2010.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite