Peste trei milioane de lei, un kilometru de șosea modernizată cu bani europeni la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Iuliu Maniu este una dintre cele 19 străzi modernizate cu finanţare europeană
Strada Iuliu Maniu este una dintre cele 19 străzi modernizate cu finanţare europeană

Paisprezece dintre cele nouăsprezece străzi din Oradea incluse în programul de modernizare cu bani europeni au fost finalizate, în primul an de la semnarea contractului de finanțare cu Uniunea Europeană. În primăvara anului viitor vor începe lucrările la străzile Decebal, Horea, Viorelelor, Sabinelor și Măslinului. Valoarea totală a proiectului de reabilitare a nouă kilometri de șosele din Oradea este de 28 milioane de lei.

Proiectul „Modernizare străzi în vederea fluidizării traficului de acces între zone rezidenţiale şi funcţionale din municipiul Oradea" i-a adus Primăriei Oradea o finanţare nerambursabilă de aproape 22 de milioane de lei. Potrivit informațiilor transmise de către Dumitru Sim, coordonator comunicare în cadrul departamentului responsabil cu atragerea finanțărilor europene, durata implementării proiectului este de doi ani, între septembrie 2009 și  septembrie 2011. „Bugetul total al proiectului este de peste 28.000.000 lei,  contribuţia Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de peste 21.900.000 lei, contribuţia Guvernului României este de peste 2.500.000 lei iar contribuţia municipiului Oradea se ridică la suma de 439.000 lei", a spus Dumitru Sim.  

Citește aici mai multe despre străzile modernizate

Aproape 7 kilometri modernizați deja

Lucrările sunt în grafic, fiind finalizate sau aproape de finalizare nu mai puţin de 14 străzi din cele 19 care fac obiectul actualului proiect. „S-au reabilitat sau modernizat peste 6.800 m de infrastructură rutieră urbană din interiorul orașului, din totalul celor aproximativ 9.000 m care fac obiectul proiectului", a spus Sim. „În primăvara anului 2011, cât de repede vor permite condiţiile meteorologice, se vor deschide fronturile de lucru pentru ultimele cinci străzi din cadrul proiectului, respectiv pentru: Decebal, Horea, Viorelelor, Sabinelor şi Măslinului", a transmis Sim. Din septembrie 2011, traficul în Oradea ar trebui să fie unul mult mai aerisit, mai puțin periculos și fără gropi în șosele.

Întârzieri la strada Iuliu Maniu

image

Dă click pe poză pentru a citi mai multe despre reabilitarea acestei străzi

Strada Iuliu Maniu, una dintre cele 14 străzi modernizate anul acesta, a fost finalizată cu aproape două luni de întârziere, provocând nervi locatarilor din zonă, dar mai ales șoferilor care au trebuit să folosească rute ocolitoare. Elevii de la școlile de pe această stradă au început anul școlar în noroi, deși termenul de predare era 15 septembrie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite