UNDE NE SUNT PĂDURILE Peste 250 de metri cubi de lemne, la frontieră, cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an si până în prezent,  numărul de transporturi ilegale de material lemnos depistate în punctele de trecere a frontierei din Bihor a crescut îngrijorător. Transportatorii folosesc documente false sau expirate şi au ca destinaţie ţările din vestul Europei.

Potrivit informaţiilor transmise de către Cătălin Simuţ, reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră (IJPF) Bihor, în luna februarie au fost depistate opt transporturi ilegale de material lemnos, însumând cantitatatea totală de 150 metri cubi. „Metoda cea mai uzitată pentru transportul acestor cantitati peste frontieră a fost  falsificarea  avizelor de însoţire dar şi folosirea unor avize expirate", a spus Cătălin Simuţ.

Cercetaţi penal

Potrivit acestuia, s-au intocmit lucrări penale, pentru fals în înscrisuri oficiale, pentru administratorii societăţilor comerciale, şi uz de fals pentru conducătorii auto. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Acţiunile pe această linie au continuat şi în această lună.  „Până în prezent au fost depistate alte transporturi ilegale, cantitatea de material lemnos indisponibilizată fiind de 106 metri cubi", a spus Cătălin Simuţ.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite