Un nou cabinet medical cu asistență gratuită pentru copii a fost inaugurat în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabinet medical Beiuș
Cabinet medical Beiuș

Proiectul  a presupus modernizarea și repararea unui cabinet deja construit prin intermediul voluntarilor Habitat pentru Umanitate. Peste 30 de voluntari au pus umărul la refacerea acoperișului, izolarea termică, renovarea pereților și pardoselii.  Cabinetul a fost dotat cu aparatură medicală nouă.

Proiectul de modernizare a cabinetului şcolar din Beiuş, declarat eligibil în cadrul programului Împreună pentru fiecare, a pornit dintr-o nevoie reală a comunităţii, aceea de a facilita accesul elevilor la asistenţă medicală de calitate, gratuită, într-un spaţiu amenajat conform standardelor impuse de legislaţia din domeniu.", declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Proiectul propus de Primăria Municipiului Beiuş în parteneriat cu Asociaţia Habitat for Humanity, a fost implementat în perioada 01 August - 01 Decembrie 2010 si a vizat reabilitarea si dotarea cabinetul medical şcolar situat în incinta şcolii generale Ep. N. Popoviciu. Lucrările realizate cu ajutorul a 30 de voluntari au presupus refacerea acoperişului (100 m2), izolarea termică a clădirii, înlocuirea instalaţiilor de canalizare şi încălzire, amenajarea a trei grupuri sanitare, înlocuirea instalaţiei electrice, renovarea pereţilor si a pardoselii, dotarea cu mobilier şi aparatură medicală (tensiometru, ciocan de reflexe, otoscop, optotip, lampa examinare, garou, cutie instrumentar, atele diverse dimensiuni etc.) necesară bunei-funcţionări a cabinetului şcolar.

Beneficiarii direcţi ai acestor lucrări de modernizare sunt cei aproximativ 850 de copii înscrişi la Şcoala Generală cu clasele I-VIII Ep. N. Popoviciu.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite