A livrat materiale de construcții și utilaje și a păcălit statul cu două milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor au trimis în judecată un administrator de firmă suspectat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 2,5 milioane lei, prin evaziune fiscală. Administratorul a cumpărat produse agricole și a livrat materiale de construcții fără să le treacă în contabilitatea societăți.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de M.A., de 34 de ani, din localitatea bihoreană Săcueni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta este acuzat că, la începutul anului 2009, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale cu sediul în Sânnicolau de Munte, a efectuat achiziţii intracomunitare de produse agricole (porumb boabe) din Ungaria, în valoare totală de 100.243 lei, pe care nu le-a evidenţiat în contabilitatea societăţii şi nu le-a declarat organelor fiscale.

Totodată, acesta este suspectat că, în perioada 2008 - 2009, ar fi efectuat livrări de materiale de construcţii, diverse utilaje, piese auto, precum şi prestări de servicii către mai multe societăţi comerciale din ţară, în valoare totală de peste 9.000.000 lei, fără a evidenţia în contabilitatea societăţii veniturile impozabile aferente.

Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 2.787.676 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita cu propunere de trimitere în judecată a suspectului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite