Încep lucrările la parcul Salca. Pace între primărie şi contestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Salca va fi amenajat
Parcul Salca va fi amenajat

Lucrările  pentru amenajarea parcului Salca sunt pe punctul să înceapă. Administraţioa locală a ajuns, în sfârşit, la un numitor comun cu persoanele care au contestat acest proiect, şi care au cerut despăgubiri.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat, ieri, că municipalitatea a înlăturat ultimele obstacole din calea realizării parcului Salca. Astfel,  administraţia orădeană are posibilitatea de a depune toate documentaţiile necesare la Fondul pentru Mediu pentru a porni procedura de implementare a realizării parcului.

Primăria Oradea a depus încă de anul trecut un proiect de cofinanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru amenajarea terenului de aproximativ 4 hectare, de la strada Meiului până la pârâul Peţa. Acest proiect a fost aprobat, însă nu a putut fi demarat din cauza unor persoane fizice şi juridice care contestau proiectul, cerând despăgubiri pentru terenurile deţinute în zonă.

„În aceste zile, municipalitatea a găsit o formulă pentru ca toate persoanele în cauză să fie despăgubite, asigurându-le spaţii în alte locuri din oraş. Astfel, putem debloca proiectul şi în perioada imediat următoare vom depune documentaţia necesară la Fondul de Mediu, pentru ca acesta să fie finalizat anul viitor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

În cadrul proiectului se va amenaja un spaţiu de recreere şi de timp liber adecvat zonei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite