Au început lucrările de modernizare în Parcul Liniştii din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se lucrează în Parcul Liniştii
Se lucrează în Parcul Liniştii

De la mijlocul lunii septembrie au început lucrările de modernizare în Parcul Liniştii din Oradea. Astfel, s-au creat noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri şi s-a delimitat spaţiul destinat animalelor de companie.

Amenajarea Parcului Liniştii prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare de alei pietonale, fântână  arteziană şi scuar, teren de minibaschet,  teren de skateboarg. dar şi teren de minifotbal.

„Scuarul central, denumit şi scuar central de relaxare este amplast în zona central sudică a parcului, şi are o suprafaţă de circa 300 mp. Accesul la scuar se realizează pe cele şase părţi, prin cele cinci alei existente şi prin aleea nou creată, prin care se realizează şi accesul din strada principală", a spus Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Comunicare al Primăriei Oradea.

Proiectul mai cuprinde amenajarea unui teren de aproape 500 metri pătraţi, destinat proprietarilor de animale în vederea plimbării patrupedelor, amenajarea unui WC public, plantări de arbori şi arbuşti, extinderea reţelei de apă şi realizarea unui sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative. Totodată vor fi montaţi 124 de stâlpi de iluminat iar spaţiul de joacă va fi dotat  coresăunzător.

„În acest moment, Aleea bicicliştilor este bordurată şi se află în faza lucrărilor de terasament, după finalizarea cărora se va trece la montarea pavajului. În ceea ce priveşte construcţia clădirii WC-ului public, aceasta este finalizată în proporţie de 50%. Se mai lucrează la împrejmuirea cu gard a spaţiului destinat plimbării animalelor de companie" a mai spus Mirela Macra.

Lucrările sunt executate de Drumuri Bihor în colaborare cu. Selina. Ritmoteh şi Paniman.Valoarea contractului de execuţie este de peste 2.000.000 de lei, iar durata de realizare a întregii lucrări este de şapte luni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite