Mai mult de jumătate din lucrările de renovare a turnului primăriei au fost finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de renovare a turnului au fost gata
Lucrările de renovare a turnului au fost gata

Pentru a face posibilă includerea Turnului Primăriei în circuitul turistic al oraşului, municipalitatea orădeană a demarat, la sfârşitul lunii mai a acestui an, lucrările de reabilitare. Muncitorii au finalizat o mare parte din lucrări, dar mai au termen până luna viitoare.

În turn sunt executate, concomitent, lucrări de rezistenţă, lucrări la finisaje, precum refacerea tencuielilor, zugrăveli și vopsirea metalului, dar şi lucrări la instalaţiile electrice. Până în acest moment lucrările au fost executate în proporţie de 60%. 

Renovări în scopuri turistice

Renovarea prevede o serie de modificări şi transformări, precum realizarea accesului direct al vizitatorilor în turn, fără intersecţia cu fluxul funcţionarilor din primărie. Astfel, că de la cota +9,20 la +22.53 accesul se va realiza pe scările existente din beton, iar de la cota +22.53 la +33.85 intrarea se va face pe scările. De asemenea, rampele scărilor se vor consolida prin introducerea grinzilor metalice, în timp ce scările metalice vor fi tratate anticoroziv. Scara de lemn de la cota +33.85 la +44.10 se va înlocui cu o scară metalică nouă, iar la cota +44.10 se va realiza un planşeu nou din beton armat rezemat de profile metalice.

Potrivit reprezentanților primăriei, scopul acestor transformări este ca turnul să devină un obiectiv turistic, care să ofere publicului vizitator o panoramă unică asupra oraşului.

Firma care execută lucrarea este S.C. Chintoflor S.R.L. Oradea, valoarea lucrărilor contractate fiind de 174.540 lei cu TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut pentru sfârşitul lunii noiembrie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite